Kiderült, kik lettek idén a legjobb kutyabarát szolgáltatók

2017-ben, negyedik alkalommal írta ki a Kutyabarát.hu és partnerei az Év Kutyabarát Helye pályázatot, ahol idén rekordszámú nevezés érkezett. A 11 kategóriában 124-en „versengtek” a kutyabarát szolgáltatások a megtisztelő címért.


A pályázat célja minden évben a felelős kutyatartás népszerűsítése és a kutyabarát szolgáltatások, munkahelyek bemutatása. 2017-ben a már ismert kategóriákon túl egy új kategória is bekerült a pályázók körébe, az üzletközpontok, plázák csoportja.


Nagy öröm volt számunkra, hogy egy év alatt másfélszeresére nőtt a pályázók száma. Idén a legerősebb kategória a munkahelyek kategóriája volt, de az éttermeknél is növekedés mutatkozott, az üzletközpontok kategóriáját pedig ezentúl minden évben állandó kategóriaként fogjuk megjeleníteni. Szeretnénk, ha minden év októberében a pályázókkal közösen, együtt népszerűsíthetnénk a kutyabarát filozófiát, a felelős kutyatartást. Ehhez egyre több partner és támogató is csatlakozik, köszönhetően annak is, hogy egyre nagyobb tábora van a hazai kulturált és felelős állattartásnak.” - Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarát.hu és az Év Kutyabarát Helye projekt alapítója.


Magyarországon közel másfél millió felelős kutyatulajdonost tartanak számon, ráadásul egy növekvő bázisról beszélhetünk, a kutyatartás ma Magyarországon már nagyon sokban megközelíti a nyugati országok kutyatartási színvonalát. A kutyatartók többsége családtagként gondol kedvencére és vele együtt tervezi a hétköznapokat, a szabadidős tevékenységeket és a nyaralást is.


Az elmúlt évszázadokban a kutyák társadalomban betöltött szerepe gyökeresen átalakult. Ma már legkedvesebb barátunknak tekintjük őket, sorsukért és jólétükért felelősséggel tartozunk. Magyarország Kormánya elkötelezetten küzd a felelős kutyatartás lehetőségeinek bővítéséért, szabályainak terjesztéséért és köszönetét fejezi ki mindazon szervezeteknek, amelyek a saját eszközeikkel a kulturált állattartó társadalom létrejöttéért, a boldog kutyusokért és gazdáikért munkálkodnak.”Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos


Az Év Kutyabarát Helye pályázat azokat szólítja meg, akik - a kiváló kommunikációs lehetőségeken túl - felismerték a kutyabarátság társadalmi jelentőségét is. A közönség szavazatain túl a díjazottak kiválasztásánál a zsűri döntését nagyban befolyásolta az adott hely állatvédelemmel kapcsolatos tevékenysége, társadalmi felelősségvállalása és persze kutyabarát hozzáállása is.


A Kutyabarát.hu zsűrije nehéz helyzetben volt, hiszen a pályázók idén nagyon aktívak voltak, október hónapban kiemelten kommunikálták kutyabarátságukat saját platformjaikon.


Állatorvosként és a Bayer Állategészségügy dél-európai vezetőjeként, fontosnak tarom, hogy nem csak a betegségek megelőzésével és kezelésével foglalkozzunk, hanem a felelős állattartást, mint koncepciót ismertessük meg a gazdikkal. Hiszen, nem elegendő az állategészségügyi gondoskodás, hanem biztosítani kell kedvenceink számára olyan lehetőségeket, életteret is, ahol a gazdijukkal közösen, társként élhetik meg a mindennapokat akár otthonukon kívül is. Kiváló kezdeményezésnek tartom a kutyabarát szolgáltatások, az Év Kutyabarát Helye promócióját, amely hozzájárul ennek a célnak a megvalósításához. A kategória győztesek és a Bayer különdíjas kiválasztása sem ment könnyen a sok jó pályázó közül, de meggyőződésem, hogy jó döntések születtek és a Bayer különdíjas Tiszavirág kávézót is kedvelni fogják a kutyák és gazdik egyaránt.”Dr. Aladics Balázs, a Bayer Állategészségügy dél-európai vezetője, az Év Kutyabarát Helye zsűrijének egyik tagja

A 11 kategóriában 124 pályázat közül 34 díj került átadásra:


Szálloda kategória


Legtöbb szavazat: Szépalma Hotel és Ménesbirtok


Zsűridíj: Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági tábor


Travelo.hu különdíj: Hotel Sopron


Panzió / vendégház kategória


Legtöbb szavazat: Bacchus Apartman - Borbarlang Vinotéka, Badacsony


Zsűridíj: Gyékényes-Vízpart


Travelo.hu különdíj: Kosbor Panzió Stílusos Vidéki Szálloda


Budapesti étterem kategória


Legtöbb szavazat: Hari Kebab


Zsűridíj: BB'z Bar & Grill


We Love Budapest különdíj: Bestia


MagNet Bank különdíj: Nyereg, az Itató


Budapesti kávézó kategória


Legtöbb szavazat: Vasmacska Kávézoo


Zsűridíj: No. 13 kultúrkocsma


We Love Budapest különdíj: Madal Cafe - Espresso and Brew Bars


Vidéki étterem kategória


Legtöbb szavazat: Panificio il Basilico - Szentendre


Zsűridíj: Komédiás étterem - Győr


We Love Balaton különdíj: BL YachtClub & Apartments - Balatonlelle


Kutyabarát Balaton különdíj: Kristinus Borbirtok/Gasztroműhely - Kéthely


Abbázia Szállodacsoport különdíj: N-Eozin grillterasz – Pécs


Vidéki kávézó kategória


Legtöbb szavazat: Caravella Café - Gödöllő


Zsűridíj: PURE. Coffee and more - Gödöllő


Bayer Animal Health különdíj: Tiszavirág kávézó – Szeged


Romkocsma / söröző kategória


Legtöbb szavazat: Trabant presszó


Zsűridíj: Telep


Munkahely kategória


Legtöbb szavazat: Julius-K9® - Szigetszentmiklós


Zsűridíj: ACG Budapest - Budapest


MagNet Bank különdíj: Young & Rubicam – Budapest


MagNet Bank különdíj: Suhanj Fitness - Budapest


Nébih különdíj: BCA Hungary Kft. – Budapest


Cukrászda kategória


Legtöbb szavazat: Kedvenc Nassolda - Veszprém


Zsűridíj: Naspolya Nassolda – Budapest


Bolt kategória


Legtöbb szavazat: Szerelvénybolt.hu - Dunakeszi


Zsűridíj: WonderLab – Budapest


Üzletközpont kategória


Legtöbb szavazat: Győr Plaza - Győr


Zsűridíj: Asia Center - Budapest


----------

A zsűri tagjai:
  • Barabás Évi, műsorvezető, szerkesztő (Hugó kutya gazdája)
  • Czippán Anett, műsorvezető, az Év Kutyabarát Helye díjátadó háziasszonya (Jack kutya gazdája)
  • Kánya Kata, színésznő (Nózi kutya gazdája)
  • Németh Krisztina, az Abbázia Szállodacsoport igazgatója
  • Dr. Varga Károly, gyermekorvos (Rex kutya gazdája)
  • Dr. Aladics Balázs, a Bayer Állategészségügyi divíziójának dél-európai vezetője
  • Dr. Sziládi-Kovács Hajnalka, a Kutyabarát.hu és az Év Kutyabarát Helye alapítója (Mamba kutya gazdája)
  • Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu és az Év Kutyabarát Helye alapítója (Mamba kutya gazdája)
----------


Az Év Kutyabarát Helye pályázat természetesen nem csak a „versenyről” szólt. A résztvevő helyeknek, médiapartnereknek és a projekt támogatóinak köszönhetően a szervező Kutyabarát.hu még nagyobb sikerrel és hatékonysággal tudja népszerűsíteni a felelős kutyatartást. Emellett, ahogy minden évben most is, nagy értékű kutyatáp csomaggal támogatnak egy állatmenhelyet, idén a Noé Állatotthon Alapítvány védencei kapják a kutyatáp felajánlást. Továbbá, a már két éve ismertté vált „Kakitündér nem létezik” nevű kampányt is támogatják a projektben résztvevők, mely a városok kutyakaki-mentesítését tűzte ki céljául.

Kommentek