Kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben

Ingyen kerékpár slusszkulcsért cserébe a szállodákban és a tourinform irodában, kedvezményes bringás belépő az ORSZÁG ELSŐ KERÉKPÁRBARÁT FÜRDŐJÉBE, tematikus GO BIKE masszázs, edukációs túrák a helyieknek, warm-up party a Tour de Zalakaros 0. napján... – és ez csak ízelítő a Go Bike mozgalom repertoárjából.

Az aktív és egészséges életmód iránti érdeklődés fokozatosan nő a fürdővárosban, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket Zalakaroson. A helyi KERÉKPÁROS CENTRUMBAN közel kétszer annyi bringát adtak ki a látogatóknak, mint egy évvel korábban. A Kis-Balaton kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben kínálnak fantasztikus kikapcsolódási lehetőséget az aktív, minőségi idő eltöltésére.
 
A kiváló adottságokra a város idén még inkább ráerősít, hiszen a folyamatosan fejlődő TOUR DE ZALAKAROS országúti kerékpárverseny 2500 indulójával mára az ország egyik legkedveltebb rendezvényévé nőtte ki magát. A június 21-23. között megrendezésre kerülő bringás hétvége már minden korcsoport számára kínál alternatívát: gyermekversenyt a legkisebbeknek, családi bringatúrát a Kis-Balaton körül minden generációnak és valódi megmérettetést a zalai dombokon keresztül 60 és 137 km-en. 2019-ben harmadszor kerül megrendezésre a Szabadics Ride - Company Challenge céges időfutam csapatverseny, a 0. napon pedig tematikus gasztro programokkal és GO BIKE warm-up partyval is bővül idén a bringás jamboree.
 


A program aktualitását az a határokon átívelő kerékpáros projekt is indokolja, melynek keretében többek között további 3 km kerékpárút kerül átadásra Zalakaroson, 2019 tavaszán.
 
„A turizmus rekordszámú növekedését prognosztizáljuk idén Zalakaroson, de fontos számunkra, hogy a helyben élők is részesüljenek a turizmus előnyeiből. Szeretnénk a zalakarosiak számára is kedvet csinálni az aktív idő eltöltéséhez, hiszen a fejlesztéseinknek az ő életminőségük javulását is szolgálniuk kell. A projekt keretében a helyi és környékbeli iskolák és intézmények bevonásával szemléletformáló kerékpártúrákat szervezünk, amelyek teljesítésével értékes nyereményekben részesülhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek egyaránt” - mondta el Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester.
 
A fürdőváros küldetésének egyik alapköve, hogy mindenkihez eljuttassa a megelőzés fontosságát, ezért a ZALAKAROSI FÜRDŐ, az ORSZÁG ELSŐ KERÉKPÁRBARÁT FÜRDŐJEKÉNT kedvezményes bringás fürdőbelépővel, GO BIKE vitalizáló masszázs bevezetésével és kerékpártárolókkal áll a kezdeményezés mellé - jelezte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.
 


A fürdő kerékpárbarát szolgáltatásait a szálláshelyek is a csomagjaikba építhetik, valamint a recepción „lerakott” slusszkulcsért cserébe ők is adhatnak ticketeket a tematikus csomagot lefoglaló vendégeiknek, amellyel aztán a helyi TOURINFORM IRODÁBAN díjmentesen kölcsönözhetnek kerékpárt.


 
„A kerékpározás támogatása kitűnően illeszkedik a zalakarosi Hat Érzék koncepciónkba, hiszen a program egyik célja, hogy az egészségmegőrzést, mint életformát népszerűsítsük a fenntartható, szelíd turizmus jegyében. A zalakarosi fürdő gyógyító érintései, a zalai erdők és a Kis-Balaton impozáns látványa mellett itt még valóban hallhatjuk a csend hangját és érezhetjük a levegő illatát” - fogalmaz Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a GO BIKE integrált program ötletgazdája.
 
Zalakaros GO BIKE
További részletek: https://zalakaros.hu/gobike

Kommentek