A Kempinski Hotel Corvinus Budapest bemutatja új “Ten Rooms” rendezvényszintjét


A Kempinski Hotel Corvinusban március végén fejeződött be az első emeleti rendezvényszint teljes rekonstrukciója. Az átépítés során a legújabb technikai és a legmodernebb belsőépítészeti megoldásokat alkalmazták. Az eredmény: a hazai MICE piacon jelenleg elérhető legfrissebb és leginnovatívabb rendezvényszolgáltatás. Az átalakítás következtében nem csak a termek méretei nőttek, hanem a lehetőségek száma is.

A földszint 2013-ban kivitelezett átalakításáért a mai napig rengeteg dícséretet kap a szálloda a vendégektől, s a földszinti kozmopolita eleganciának az elérése volt a cél a rendezvényszinten is. A projekt kivitelezése két fázisban történt. Az első szakaszban, amely 2016 nyarán zajlott, a korábbi bálterem és az ahhoz kapcsolódó terek szépültek meg. A második szakaszra ez év elején került sor és a korábbi szalonoldal jelentős belsőépítészeti átalakítását eredményezte. A munkálatok optimalizálták a szint adottságait, olyan új rendezvényszolgáltatásokat téve lehetővé, amelyek megfelelnek a Kempinski márka nemzetközi színvonalának. A belsőépítész cég, a londoni MKV, az új dizájnelemekkel a földszint átépítésekor alkalmazott elveket és esztétikumot adaptálta az első emeleten is.
Kiváló minőségű új bútorok, székek, különböző méretű asztalok és pultok kerültek beszerzésre a német Brunner cégtől, amely a legmagasabb szintű funkcionalitást képviselő intelligens termékeiről ismert. A séfek számára az új eszközök és berendezési tárgyak használatával még több lehetőség nyílik a kreativitás és az egészséges életmód jegyében a gasztronómiai prezentációk újragondolására. A szálloda kortárs művészeti gyűjteményébe újabb darabok kerültek, amelyek a konferenciaszint falait díszítik.
 


Grand Room (Room One, Two, Three)
Annak érdekében, hogy a bejárat a Grand Roomba még impozánsabb és elegánsabb legyen, a belsőépítész látványosan újratervezte a két ajtó közötti falat tükör- és fémelemek alkalmazásával. Hasonló megoldással a földszinti Promenádon is találkozhat a vendég. Igy vált a bejárat a fényűzés impresszív megfogalmazásává, szinte előre jelezve a Grand Roomban megrendezésre kerülő események grandiozitását. A Grand Roomon belül folytatódik ez a stílus, miközben egy nagyméretű rendezvényterem funkcionális működéséhez szükséges elemek is beépítésre kerültek. Az Alacantara falburkolat és tölgyfából készült falpanelek vonzó új dizájnelemek, amelyek egyszerre szolgálják a hangszigetelést, miközben elrejtik a szervízajtókat és a térelválasztókat.
A Grand Room technikai tudása lenyűgöző, a színskála bármely árnyalata kikeverhető a hangulatvilágításhoz, s egy iPad segítségével könnyedén szabályozható. Az optimális megvilágítást több mint 300 szpot szolgálja, kiegészítve egyedi, magyar iparművész által tervezett falilámpákkal, valamint elegáns kristálycsillárokkal.
A The Kitchen a szálloda rendezvénytermeivel egy szinten található. Ideális helyszín gasztronómiai eseményekhez és interaktív kávészünetekre. A Grand Roommal szemben, a modern, jól felszerelt látványkonyhában a Kempinski mesterszakácsai interaktív módon adják át tudásuk legjavát a vendégeknek. A funkcionálisan kialakított és berendezett étkező- és pihenőrészben a vendégek zavartalanul élvezhetik a dizájn és a gasztronómia harmóniáját.
A Grand Roomhoz vezető foyer is újjászületett, új bútorok kerültek beszerzésre, kisebb létszámú megbeszélésekre is lehetőséget teremtve. A még nagyobb rugalmasság érdekében egy mobil regisztrációs asztal áll rendelkezésre.
A felújítás első szakaszában két új tárgyaló (Room Four és Room Five) került kialakításra. Míg a Business Center közelsége lehetővé teszi az irodai szolgáltatások kényelmes igénybevételét, a két tárgyaló - mérete és elhelyezkedése miatt -, alkalmas arra is, hogy a konferenciaszervező cég operációs csapata ezekben alakítsa ki főhadiszállását.
 Room Four
A tárgyaló két részből áll, egy ülősarokból, amely alkalmas kötetlen találkozók lebonyolítására, de ott van mellette a tárgyalóasztal is arra az esetre, ha az esemény adott szakaszban komoly tárgyalásba vagy prezentációba megy át. A padlózat, fal burkolata, az egyedi bútorzat, az inspiráló dekoráció, a szálloda halljára nyíló kerek ablak, mind-mind segítik a kreatív gondolatok megszületését.
Room Five
Tágas, világos, elegáns fapadlós tárgyaló olasz bútorokkal berendezve. Ablakai az Erzsébet térre néznek, s a terem elhelyezkedése biztosítja a nyugalmat olyan kislétszámú tárgyalásokhoz, ahol fontos a zavartalan környezet.
Room Six
Elegáns fapadlós rendezvényterem, amelyben a ledégőkkel díszített, egyedileg ide tervezett tapétát harmonikusan egészítik ki a mennyezeti szpotok, amelyek a csillagos eget imitálják.
 Infinity Room (Room Seven, Eight, Nine, Ten)
A korábbi szalonoldalon minden teremben jelentős átalakításra került sor, maximalizálva azok kapacitását és flexibilitását. A belsőépítész vezérelve az volt, hogy a meglévő tereket racionalizálja, növelje azok attraktivitását és új kényelmi szolgáltatásokra adjon lehetőséget. A korábbi falak lebontása után az egykori foyer megnövelte a területet, amely ezáltal nem csak nagyobb lett, hanem már természetes fényt is kap.
A rendezvényszint átalakításakor a zöld, bézs, sárga, vörös és barna színek meleg és természetes árnyalatait használta a tervező. Ahogy a Grand Roomban, az Infinityben is jellemző a bronz, a tölgyfaburkolat és a tükör kombinációinak használata, a tükröződő és szilárd felületek váltakozása izgalmas kontrasztokat teremt. A látványos Crystalux anyag, amelyből a hotel lobbyjában a hatalmas portál készült, az Infinity terem mennyezeti világítótestjeiben tér vissza. A rendezvényekhez szükséges kiírások és logók digitális tükörben jelennek meg.
 
Közösségi tér
Az Infinityt kiszolgáló közösségi tér új helyre került az átépítés következtében.
Az események résztvevői a korábbi szervízfolyosón keresztül - amely az átalakítás során a vendégtér részévé vált -, léphetnek be a termekbe. Ez a foyer a lépcsőn folytatódva szinte észrevétlenül beleolvad abba a térbe, ahol a vendégek a rendezvények előtt és a szünetekben tartózkodnak. Ez a terület sokkal frissebb dizájnt és társasági eseményekre alkalmas funkciókat is kapott, de természetesen üzleti célokra is szolgálhat. Változatos lehetőségei több funkcióra - kávészünet, étkezések, csoportos ötletelés, fogadás -, is alkalmassá teszik. A liftekkel szemben két pult kapott helyet, amelyek mögött tv-képernyőn jelenhet meg a vendégek számára szükséges minden információ. Az esemény résztvevői itt regisztrálhatnak vagy fordulhatnak felvilágosításért a szervezőkhöz a rendezvény alatt.
“Az volt a célunk, hogy új funkcionális lehetőségeket hozzunk létre, amelyekhez látványos, ugyanakkor flexibilis tereket tervezünk és amelyek mindenek felett a vendégek igényeit szolgálják. Fontos volt számunkra, hogy a megújult terek ne csak konferenciák, hanem társasági események megtartására is vonzóak legyenek.” – mondta el Maria Vafiadis, az MKV Design alapítója és vezérigazgatója.
„Az új rendezvényszint létrehozásával célunk nem a dizájnfrissítés volt, hanem a rendezvénytermeink olyan korszerű átépítése, amelyre méltán lehetünk büszkék. Az elérhető legújabb innovatív megoldásokat kínáljuk partnereinknek és vendégeinknek, a mai igényeknek megfelelve. Az átépítés egyúttal fontos és szerves része volt egy hosszabb távú projektnek, amely során először a földszinti rekonstrukció valósult meg egyidőben egy új és izgalmas gasztronómiai koncepció elindításával, s amelynek a csúcspontja a 2018-ban kezdődő szobafelújítás lesz.” – nyilatkozta Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója.
 Technikai információk:
A fejlesztésnek köszönhetően a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a főváros egyik legmagasabb színvonalú rendezvénytechnikával felszerelt ötcsillagos szállodájává vált. A Ten Rooms rendezvényszint valamennyi terme a jelenleg elérhető legkorszerűbb audiovizuális hálózattal lett felszerelve, amelyben a termek közötti AV kommunikáció a fény sebességével, üvegkábeleken történik. Az eszközök közötti kommunikációt világszínvonalú kezelőegységek biztosítják. HDBaseT rendszer is beépítésre került, amely lehetővé teszi, hogy egy kábelen keresztül különböző típusú jeleket továbbítsanak egyik pontból a másikba, és amely rugalmas és sokrétű felhasználhatóságot tesz lehetővé.
A teljes konferenciaszint egységes AV infrastruktúrája kialakításának köszönhetően a Grand Room és az Infinity termek összeköttetésben állnak, így a vendégeknek ugyanabban a hang- és képélményben lehet részük, bármelyik teremben is zajlik az esemény.
 
Beépített hangosítás:
A háttérzene, beszédhangosítás magas minőségű Bose rendszeren történik, mennyezeti hangszórókon keresztül.
Szabadon konfigurálhatók a termek, vezetékes és vezeték nélküli mikrofonokkal.
Az összes teremnél lehetőség van összesen 32 hangsávon hangfelvételre.
A hangtechnikai rendszer 1-2 mikrofonos rendezvény esetén technikus jelenléte nélkül üzemeltethető, mindösszesen egy Ipad segítségével.
 
Video:
Az előadói pontokból analóg és digitális jelátvitelre is van lehetőség, a beépített hálózat képes akár UHD (3840x2160) felbontású képátvitelre.
A Grand Roomban 11, az Infinity teremben szekciónként kettő függesztési pont áll rendelkezésre (projektor/LCD monitor függeszthető, 40 kg/pont), melyek használatával rugalmas vetítési irány és távolság érhető el.
A vetítési felület a rendezvény létszámának, igényeinek leginkább megfelelő méret és képarány alapján választható, testre szabható.
A termekből késleltetésmentes élőkép közvetíthető a beépített rendszer segítségével bármelyik másik terembe.
A Room Four és Room Five termekben 55” átmérőjű Android LCD TV-k kerültek beépítésre, amelyek az un. screen mirroring technológia segítségével vezeték nélkül üzemeltethetőek Android rendszerű eszközökről. A Room Fourban a WePresent rendszerrel bármely vezeték nélküli eszköz könnyedén csatlakoztatható a képernyőre.
A Room Six teremben hatalmas, 75”-os monitor kapott helyet, amelyre ugyancsak lehet vezeték nélkül is képet továbbítani.
 
Fény:
A termekben található fényforrások fényereje a rendezvény igényeinek megfelelően konfigurálható. A terem kiegészítő világosítását beépített RGB LED fényforrások biztosítják.
A Grand Roomban és az Infinity teremben a szivárvány minden színében választható, egyénileg testre szabható világítási képek előre elmenthetőek, amelyet akár a vendég is egyénileg, termenként tud kezelni a fali paneleken és Ipad-ról.
 


Háttér-információ a Kempinski Hotel Corvinus Budapestről:
A Budapest szívében fekvő ötcsillagos szállodában 316 tágas szoba és 33 elegáns lakosztály várja a vendégeket. A szálloda sokszínű gasztronómiai kínálata magában foglalja a kötetlen hangulatú ÉS Bisztrót, az ÉS Deli-t, a The Living Room-ot és a Blue Fox The Bárt, valamint, az első közép-európai Nobu Éttermet. A szolgáltatások körét bővíti az európai évszakok váltakozására épülő kezeléseket kínáló Kempinski The Spa és néhány divatüzlet. A Kempinski Hotel Corvinus gazdag klasszikus és kortárs magyar műgyűjteménnyel büszkélkedik és a szállodában található galéria elhivatottan szolgálja a hazai művészek bemutatását.
Háttér-információ a Kempinski Hotelsről:
A Kempinski Hotelst 1897-ben alapították és ezzel a legrégebbi európai luxusszálloda-csoport, amely szerte a világon kiváló minőséget és exkluzív, személyre szabott kiszolgálást biztosít vendégeinek. A Kempinski, amelyhez ma már 75 ötcsillagos szálloda tartozik 30 országban, a következő években folytatja terjeszkedését Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában. Minden tagszálloda a Kempinski márka erejét és sikerét képviseli, építve a vállalat gazdag kulturális örökségére. A sokszínű portfolió történelmi jelentőségű szállodákat, díjnyertes városi szálláshelyeket, egzotikus üdülőhoteleket és rangos apartmanházakat egyaránt felvonultat. Minden egyes szálloda első számú küldetése, hogy a vendégek által elvárt magas minőséget nyújtsa, miközben a helyi kulturális hagyományokra is épít. A Kempinski alapító tagja a Global Hotel Alliance (GHA) szervezetnek, amely a világ legnagyobb független szállodákból álló szövetsége.
 
www.kempinski.com • www.globalhotelalliance.com
További információk a Kempinski Hotel Corvinus Budapestről: www.kempinski.com/budapest
 

Kommentek