Kemping trükkök természetbe vágyóknak

Javában tombol a nyár, itt az idő kimozdulni, szabadságunkat valami igazán izgalmas dologgal tölteni. Valószínűleg a legtöbben álmodoztunk már arról, hogy egy kicsit magunk mögött hagyjuk a város zaját, állandó rohanást és egy kis időt töltsünk a természetben. A nyár a legalkalmasabb évszak a kempingezéshez, így a ShopAlike összegyűjtött néhány tippet és trükköt, ami segíthet az új kalandban.

RUHA PAKOLÁSI TIPPEK
Minden tapasztalt utazónak megvan a saját taktikája a bepakoláshoz. A ruhák összecsavarásával és egymásba hajtásával megtakaríthatunk egy kis teret, így jut még hely másnak is. Ezentúl viszont van még néhány igazán egyszerű módszer. A zoknijaid gondosan egymásba dugva tedd a cipődbe, valamint a ruhákat ne egyesével, hanem egymásra hajtva csavard össze. Lehet kicsit gyűröttek lesznek, de nem állásinterjúra mész, hanem csak az erdőbe!
 


 
AZ ÉLELMISZER SE FOGLALJON SOK HELYET
Minek vinnél magaddal egy teljes csomag tésztát, lencsét, vagy bármit, ha magadnak is tudsz készíteni tárolót? Minden, amire szükséged van egy műanyag flakon teteje kupakostul, és nejlonzacskó. Ennek a kis trükknek az előnye, hogy úgy tudod az alapanyagokat tárolni hermetikusan lezárva, hogy bármikor annyit vehetsz ki belőle, amennyit akarsz, a maradék pedig továbbra is használható lesz!
 


 
HOVA ÁLLÍTSD A SÁTRAD?
Akár erdőben, akár folyóparton kempingezel, mindig szembe kell nézned a természet elemeivel, így készülj fel a legkülönbözőbb időjárási körülményekre. Ha szeles az idő, építs kis dombot a sátrad köré szikladarabokból, vagy helyezz köveket a sátrad sarkaihoz, ami segít stabilizálni. Az erdőben a sátrad a környező fákhoz is feszítheted, ráadásul ezeken a ruháid is száríthatod. Légy figyelmes a környező vízfolyásokra és ne sátorozz magányos, vagy öreg fa alatt. Nem akarsz áradásra, vagy villámcsapásra kelni.
 


 
HARC AZ ELEMEKKEL
A nyári kempingezés sem mindig egyszerű. Ahhoz, hogy kényelmesebben tölthesd napközben az időd, semmiképp ne közvetlen napsütésbe állítsd a sátrad, különben az szaunává válik. A sátrad ajtaja a felkelő nap irányába, vagyis kelet felé nézzen. A napon túl a szélre is érdemes figyelni, ha az ajtód felől fúj, akkor kicsit hűtheti a fekhelyed. Ha van felesleges vized önts kicsit a sátor tetéjre, a párolgás hűtő hatással lesz a belsejére.
 


 
TŰZGYÚJTÁS EGYSZERŰEN
Gondolkoztál már azon, hogy lehetséges a tűzgyújtás, ha nincs nálad újságpapír? Jó híreink vannak, igen egyszerű. Először áss egy kis gödröt, rakd körbe kövekkel, ami tűzrakási helyed biztonságosabbá teszi és védi a széltől is. Aztán száraz ágakból állíts indiánsátor formát, majd a begyújtáshoz használj néhány chipset, vagy parafát átitatva alkohollal. Furcsán hangzik igaz? Légy nyugodt, működik!
 


 
SÜSS AKÁR OTTHON
Az egész napos mozgástól, legyen az túrázás, horgászás, vagy evezés biztosan fáradt leszel. Kell az energia utánpótlás, így itt az idő sütni valamit! Ez sem túl bonyolult. Alufóliában süthetsz többek között tojást, vagy bármilyen más ételt. Mielőtt becsavarnád alufóliába ne felejts el hozzáadni valamilyen zsiradékot, hogy odaégés nélkül süljön az étel! Ha nagyobb felszerelés is van nálad készíthetsz akár palacsintát is, a tészta alapot viszont nem kell helyben készítened. Otthonról is hozhatod akár, ketchup-os dobozban tárolva praktikus és egyszerű.
 


 
ÍGY TARTSD TÁVOL A ROVAROKAT
Nagyon kellemetlen tud lenni, ha a nyugalmad állandóan megzavarják a zizegő rovarok...
Pedig nem is nehéz távolt tartani őket, el is mondjuk hogyan:
- A szúnyogok ellen dobj citromhéjat a tűzbe, vagy dugj szegfűszeget narancshéjba.
- A hangyákat kis citromos víz földre locsolásával tarthatod távol.
- A kullancsok ellen készíts balzsamot magadnak, a vízhez adj kis ecetet és valamilyen illatos
olajat, majd kendd magadra.
- A darazsakat kis a kávézacc vagy szegfűszeg füstjével űzheted el.
 

Kommentek