Jó barátnőm, Melania Trump

Jó barátnőm, és a barátságunk majd húsz évre tekint vissza â?? mesélte Molnár Edit, akivel az amerikai elnökválasztás kapcsán Melania Trumpról beszélgettünk. Hogy miért? Mindjárt elmesélem.

 

Előtte azonban arról szeretnék írni, én milyen régóta ismerem Editet, még sokkal régebb óta, mint maga Melania.

Egy iskolába jártunk, igaz, ő eggyel alattam, de egy környéken nőttünk fel, egy helyen szocializálódtunk. ő szerelmes volt az én tesómba, ezért aztán gyakran vitte barátnőjével sétálni az én kutyámat, és hát nekem is volt pár egymásra nézésem az ő tesójával. Nem volt ez olyan izgi történet, egészen addig, amíg meg nem nyerte tizennégy évesen az akkori Magyarországon megrendezett Look of the year nevezetű modellszépségversenyt. Egy csapásra megváltozott az élete, és olyan világba csöppent, amiről még olvasni is alig olvashattunk akkoriban itthon.

ő pedig nem sztárolta magát, nem igyekezett a magyar köztudatba beépíteni külföldi sikereit, pedig szép számmal voltak. A teljesség igénye nélkül volt Victoria Secret modell, Lancome reklámarc, Karl Lagerfeld is tervezett rá kollekciót és még sorolhatnánk. Az egyik modellügynökség akkori vezetőjével alkottak egy párt, Paolo Zampollival, mi pedig csak hallgattuk a történeteit és ámulva néztük, milyen is egy számunkra oly távoli nagyvilági életet élő lány élete. Amit mesélt, mindig olyan messzinek tűnt, nem voltak allűrjei, nem vált mássá az őt ért sikerek után sem, és mindig nagyokat nevettünk a gyerekkori történeteinken.

- A barátságunk nekem sokkal többet ért, minthogy bármelyik újságnak eladjam a történetünket, pedig nem kevés pénzt ajánlottak az elnökválasztás után ezért - folytatta Edit, visszatérve Melaniával való barátságuk kezdeteire. - Ha valaki, hát én ott voltam, mikor Donald és Melania összejöttek, sőt, mondhatom mi hoztuk őket össze Paoloval. ő rendezett az ügynökségének egy partit, ahová úgy kellett szinte lerángatnom Melaniát. Nem szerette a bulikat, dolgozott és gyűjtötte a pénzt, igazi otthonülő lány volt. De azon az estén rávettem, hogy jöjjön le a Kit Kat Klubba, és lám, milyen jól tettem, és ő milyen jól tette, hogy eljött. Azóta vannak együtt Donalddal. Ezért is esett rosszul, mikor az egyik bulvárújság előkotorta ezt a történetet és olyan színben tüntette fel, mely kicsit sem fedi a valóságot.

Mivel az élete egy idő után mindenkinek máshogy alakult, és Edit Párizsban telepedett le, a mindennapos kapcsolattartás megszakadt. De vannak olyan barátságok, melyeknek létezéséhez nem kell együtt töltött tér és idő, mert létezésükre a múlt ad olyan jogot, ami felülírhatatlan.

- A kapcsolattartás sosem szakadt meg teljesen, az esküvőjükre is meghívtak, de nekem pont akkor született meg az első gyermekem, így nem tudtam elmenni, de bármikor beszéltünk telefonon, mindig ugyanonnan tudtuk elkezdeni, ahonnan befejeztük akár hónapokkal azelőtt. Sem Melania nem változott meg, sem én, illetve nyilván, de nem a hírnévtől vagy gőgtől, hanem az élettől. Anyukának lenni már egy más életérzés és szerencsére ezt mindketten megtapasztalhattuk.

Soha nem volt kenyerem az irigység, én már tizenhat éves koromban megtanultam, hogy azt kell elfogadni, amit az élet ad, mást nem is tehetsz. Akkor halt meg tragikus hirtelenséggel a testvérem, akinek a hiányát csak így tudom mind a mai napig elviselni. Engem már elég korán megtanított az élet az elfogadásra.

Nem vágytam sosem Trump-ra, boldog párkapcsolatban éltem akkor Paoloval, és most sem vagyok sem féltékeny sem irigy Melaniára. Van egy üzletem, melyet a barátnőimmel együtt csináltunk a Rue St. Honore Párizs luxusutcájában, abszolút elégedett vagyok a modellkedésben és az üzleti életben elért sikereimmel.

Hogy most én lehetnék a First Lady? Kit érdekel? Sosem érdekelt. Harmadik gyermekemmel vagyok állapotos és hála Istennek végtelenül boldog vagyok First Mamiként is. Nem hiányoznak a partik, a csillogás, viszont a kisfiam mosolya minden napomat bearanyozza. Boldog és kiegyensúlyozott családi életet élek, pont olyat, amilyet mindig is szerettem volna.

Melania és én olyan időkből ismerjük még egymást, ami feltételezi az érdek nélküliséget. Mikor gratuláltam neki, fél órán belül köszönte meg, pedig valószínűleg sokan tették meg ezt rajtam kívül is. És ennek szívből örülök, mert az embernek kevés olyan kapcsolata van az életben, amiben nem kell magyarázkodnia vagy megfelelnie. Melania egyike az ilyen régi barátaimnak.

Szabó Lilla

Kommentek