Íme, a legjobb Halloween jelmezötletek!

Még most sincs késő Halloween jelmez után kutatnod, hiszen még van 5 nap a rettegés éjszakájáig! Csekkold képgalériánkat és tippjeinket a legfrankóbb jelmezekhez!

 

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt, így lassan kis hazánkba is beszivárog. Egyre több a halloweeni dekorációval díszített boltok száma, illetve a Halloween bulikról kapott esemény meghívó a Facebookon. Pár év múlva valószínűleg ugyanolyan természetes lesz a halottak napja előtti horror-parti, mint a február 14-i bonbon és szívecskés lufi áradat. Egy máig fennmaradt hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba. Már a kelták is védekeztek a biztonságukat veszélyeztető esemény ellen: házaikban eloltották a tüzet, hogy a hideg és barátságtalan tűzhely ne vonzza a hazalátogató szellemeket, és a tökéletes megtévesztés érdekében szellemnek öltözve parádéztak az utcákon, hogy a Gonoszt a végsőkig megzavarják, hogy aztán könnyebben elűzhessék. Persze, az elűzés nem csak szellemjelmezben működik. Íme, egy kis inspiráció, hogy te milyen öltözékben ijeszthetsz rá a gonosz szellemekre szombat este! Gru parádé Napjaink egyik legkedveltebb rajzfilmjének szereplői bárkit megihlethetnek - a kopasz férfiak nagy előnnyel pályázhatnak a morcos Gru jelmezre, míg a lányok simán villanthatnak szexi-cuki minyon rabszolgaként. Egy sárga póló és egy rövid gatya már elég is a tökéletes jelmezhez!

Lego család Minden szupi, szupi lesz, ha páran lego figuráknak öltöztök be! Jelmezboltokban kaphatók nagyméretű lego fejek, az egyetlen hátránya csupán, hogy ebben a szerkóban kizárt a flörtölés, sőt, minden féle mimikát igénylő kommunikáció. Viszont, nagyon vicces!

Halott menyasszony vs. Marilyn csontváz

Nem feltétlenül kell lemondanod arról, hogy dögösen nézz ki, ugyanakkor mindenki szétparázza magát, amikor először megpillant! Vállald be a "féloldalas" halott menyasszonyt, vagy a csábító Marilyn csontvázat, így tuti népszerű leszel a Halloween buliban. Arra viszont készülj fel, hogy a sminkelés sok időt vesz majd igénybe!

Disney ügy

Rihanna simán bevállalta tavaly, hogy Tinininja teknőcnek öltözik, és milyen jól tette! Ha van kéznél egy babos szoknyád, máris lehetsz Minnie egér, míg ha kölcsönkérsz egy fekete-fehér parókát, na meg a szomszéd dalmatáját, akkor tetszeleghetsz Szörnyella De Frász szerepében is!

Az energiát nem igénylő A pasid lehet Clark Kent, mindössze egy vastag keretes szemüvegre és egy ing alól kivillanó superman-es pólóra lesz szüksége, és máris mindenki úgy gondolja majd, hogy benne lakozik a túlerő. Vagy, ha szívesen öltöznétek össze, akkor vegyétek fel kedvenc kosárlabda vagy foci csapatotok mezeit - egyszerű, de nagyszerű!

K.R. 

Kommentek