Így pakold be a bőröndöd!

Az elmúlt napokban 30 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Egyre többen égnek vakációlázban és terveznek belföldi vagy külföldi kikapcsolódást, a tanév végével pedig nemsokára a családok is útra kelnek. Utazásra készülődve érdemes megfogadni a Premier Outlet nyaralási divat- és könyvtippekkel kiegészített tanácsait, hogy a lehető legkisebb fejfájást okozza a bepakolás, és minden szükséges dolog beférjen a bőröndünkbe.

A Budapest határában található outlet-központ az M0-s, az M1-es és az M7-es autópályáról is könnyedén megközelíthető, a nyári időszakban ezért sokan döntenek egy kis kitérő mellett, hogy a hét bármelyik napján pótolhassák a nyaraláshoz elengedhetetlen alapdarabokat és kiegészítőket. Ilyenkor a vakációra „plafonig” megpakolt autó biztonsága miatt sem kell aggódnunk, mert a hatalmas ingyenes parkoló egyben őrzött is.
 
Azonban attól, hogy a Premier Outlet üzleteiben mindennap elérhető kedvezmények miatt még pénztárcabarát egy-egy ruhadarab, még ugyanannyi helyet foglal. Ilyenkor jöhetnek jól a legravaszabb pakolási praktikák. 
 
A mindentudás előnyei 
 
Hány napra megyünk? Milyen lesz az időjárás? Egész nap a strandon heverünk majd, vagy szervezünk városnézést, esetleg egy kiadósabb kirándulást? Van olyan ruhánk, ami egy hirtelen hűvössé váló időben kiváló aláöltözet lehet, de önálló viseletként is megállja a helyét?  Tegyük fel a kérdést magunknak: biztos, hogy mindenre IS szükségünk lehet? Gondoljuk át, alaposan tervezzük meg a nyaralásunkat, és listát is állítsunk össze. Így elkerülhető, hogy felesleges, a későbbiekben nem használt ruhák és kiegészítők foglalják a helyet a bőröndünkben. A listát pedig akár a jövőbeni utazásaink alkalmával is használhatjuk.
 
A legtöbbször pedig a praktikum és a kényelem élvezzen előnyt: például biztosan nem magassarkúban vagy gumírozott flip-flopban fogunk várost nézni, vagy egy kilátóra felkapaszkodni. A legfrissebb divattrendeknek megfelelően a hölgyeknek érdemes egy válltáskává alakítható övtáskát vagy egy nyárias szalmatáskát is beszerezniük, hogy így is maximalizálni tudják a tárolóhelyeket.
 


A Palacsinta Módszer
 
Fogjuk a ruháinkat és amit csak lehet, feltekerünk, akárcsak egy palacsintát. Ezzel nemcsak rengeteg helyet tudunk megspórolni, hanem a legtöbb ruhadarabot a makacsabb gyűrődésektől is megkímélhetjük. Minden esetben egymáshoz passzoló, könnyen kombinálható, többfunkciós ruhákat és lábbeliket válogassunk. Ami nehezebb (pl. cipő, pulóver, hosszúnadrág), kerüljön a bőrönd aljára (a cipő külön zacskóban), ami pedig könnyebb, nyugodtan kerülhet a ruhakupac tetejére. Az igazán gondos utazók akár bőröndrendező szettet, vákuum- vagy kompressziós zsákokat is beszerezhetnek, hogy még inkább uralni tudják a bőröndkáoszt. 
 
Jelszó: hézagmentes
 
A praktikus és ügyes utazó nem hagy tátongó hézagokat és réseket a bőröndben: egyrészt minden helyet kihasznál, másrészt, hézagok esetében, a ruhák utazás közben összetorlódhatnak és így könnyen össze is gyűrődhetnek. Ezeket az üres helyeket például fehérneművel, strandruhával, fürdőruhával, zoknival, vagy épp egy kisebb gyógyszertartóval lehet alaposan „kitömni”. A bőröndbe kerülő cipőnk belsejébe pedig további kisebb, törékenyebb tárgyakat és egyéb apróságokat is pakolhatunk, hogy azok sérülésmentesen érjenek célba, és ne foglaljanak külön helyet. 
 
A sokoldalú kendő és törölköző
 
Főleg hölgy utazóknak lehet érdemes egy nagyobb méretű kendőt vagy szarongot is bepakolniuk, hiszen ezek felhasználástól és időjárástól függően, rendkívül sokoldalú ruhadarabnak bizonyulhatnak: nadrágba fűzve stílusos kiegészítők, fejünkre téve napvédők, fürdőruha felett viselve „strandköntösök”, hűvösebb időben pedig vállra kanyarítható pluszrétegek. 
Törölközőből pedig mindenkinek érdemes gyorsan száradó anyagút beszerezni, mert ezzel nemcsak időt, hanem helyet is megspórolhatunk: az ilyen törölközők ugyanis vékonyabb anyagból készülnek hagyományos társaiknál. Kendőkből és törölközőkből is a neonszínűeket javasoljuk azoknak, akik az idei nyári divatot szeretnék követni.
 
Olvasnivaló mindenek felett
 
A legtöbben 1-1 regényt is magukkal visznek a vakációjukra, hogy a rohanó hétköznapokból kiszakadva, zavartalanul mélyülhessenek el egy lebilincselő történetben. A Premier Outletben található Alexandra outlet könyvesboltban mindenki beszerezheti a legnépszerűbb történeteket (akár e-könyv formájában is), az outlet-központtól megszokott kedvezményekkel. Például Catherine Ryan Hyde Amikor rád találtam, Nemes Péter Amerigo - Egy szobrász, aki meghódította Rómát, vagy Brigitte Haman Erzsébet királyné című műveit. 
 
https://www.premieroutlet.hu/

Kommentek