Idén is virágba borul az ország

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési időszakát, a települési önkormányzatok – köztük első ízben határontúliak is – június 1-ig pályázhatnak több kategóriában az elismerésért.
A Virágos Magyarország versenyhez évről-évre több száz település és közel hárommillió ember csatlakozik, hogy felvirágoztassa lakókörnyezetét. 2019-ben az a cél, hogy a korábbi éveknél is több községet, várost és kerületet sikerüljön bevonni, hiszen ez egy olyan verseny, amelynek minden résztvevője nyertes. A befektetett munkának ugyanis egy élhetőbb, fenntarthatóbb, virágosabb településkép a jutalma.
 
Ennek érdekében a tavalyi 25. jubileumi év után idén új lendületet kapott a Virágos Magyarország verseny, ami számos új izgalmat, megújult díjazási rendszert és az eddiginél nagyobb esélyeket tartogat a települések számára. A legfontosabb változás, hogy a jelentkezők első körben saját régiójukban mérkőzhetnek meg egymással, nagyobb esélyt biztosítva ezzel a korábban kevésbé sikeres kistelepüléseknek is. A területi díjátadókon győzedelmeskedő városok és falvak ezután az országos döntőben indulhatnak a fődíjért és a lehetőségért, hogy képviselhessék Magyarországot a nemzetközi Entente Florale Europe versenyen, amelyen idén a tavalyi győztes Csemő és Nagykőrös mutatkozhat be.
 


Szintén újítás, hogy a verseny hagyományteremtő céllal megnyitotta kapuit az erdélyi települések előtt, ami az első lépés afelé, hogy hamarosan az összes határon túli magyarlakta település bekapcsolódhasson a legnagyobb tömegeket megmozgató hazai környezetszépítő versenybe.
 
A verseny fővédnöki szerepét idén is Borbás Marcsi tölti be, aki a Virágos Magyarország elkötelezett támogatójaként minden önkormányzatot arra buzdít, hogy jelentkezzen június 1-ig, hiszen ez a kezdeményezés páratlan közösségépítő erővel bír, és sokban hozzájárul a települések turisztikai vonzerejének növeléséhez is.
 
Bővebben:
https://viragosmagyarorszag.hu

Kommentek