Hogyan segíthet rajtad a grafológia?

Rengetegen ismerik a grafológiát, kevesen ismerik azonban, hogy az élet milyen sok területén képes segíteni. Ismerős az érzés, amikor többedszerre mondod magadnak, hogy ezt már tudnom kellett volna? Vagy amikor nem érted, hogy gondolhatja a gyereked, hogy majd ő is halász lesz Mauritiuson? Ös az az érzés, amikor már megint â??rosszulâ? választasz? Akár párt, akár üzleti partnert, akár munkatársat? Pedig olyan jónak tűntâ?¦

 

A grafológus kellő írásminta birtokában képes arra, hogy feltárja a személyiséget, mintegy képet alkotva róla. Az írásképként a papíron megjelenő mozdulat mintegy tükörképe az embernek. A grafológus a kézírás egészének és legapróbb részleteinek alapos vizsgálatával készíti el a személyiségelemzést, természetesen több évnyi tanulás és tapasztalat birtokában.

Ha valaki kíváncsi arra, mi rejlik benne, elég egy kézzel írt oldal ahhoz, hogy kimerítő válaszokat kapjon saját magáról: érzelmi és szociális életéről, gondolkodásmódjáról, képességeiről, motivációiról, esetlegesen ki nem bontakoztatott lehetőségeiről.

A munkaerő kiválasztás során a munkáltató megrendelésére készül személyiségelemzés legtöbbször a meghirdetett állásra jelentkezőkről annak érdekében, hogy a leginkább alkalmas munkatárs kerüljön a céghez. Ebben az esetben a grafológus a cég profiljának és a meghirdetett munkakör kompetenciáinak szempontjai szerint vizsgálja a személyiséget, pontosabban az írást.

Sokan veszik igénybe pályaválasztási tanácsadás keretében vagy amellett, hiszen remekül alkalmazható arra, hogy a gyermek képességeit, erősségeit, motivációit figyelembe véve a karakterének leginkább megfelelő továbbképzésre jelentkezzen.

Az összeillőségi vizsgálattal párkapcsolati problémákra lehet választ találni a grafológia segítségével. Ilyenkor minden esetben mindkét fél személyiségelemzését el kell végezni és a közös pontok, az egymást kiegészítő erősségek feltárásával lehet új fejezetet nyitni a kapcsolatban.

Nemcsak párkapcsolatok, hanem üzleti kapcsolatok megromlása esetén is sikerrel alkalmazható a grafológiai elemzés, akár mediációs – érdekegyeztető – folyamathoz kapcsolódóan is.

Van a grafológiának egy olyan speciális ága, amelyet leginkább ügyvédi irodák alkalmaznak, ez az írásazonosítás. Ebben az esetben nem az írás mögött rejlő személyiséget vizsgáljuk, hanem csak annak megítélésére szorítkozunk, vajon például két aláírás ugyanattól a személytől származik-e?

A grafológia tudomány, nem kell benne „hinni” ahhoz, hogy „működjön”. Ha a jövőnket szeretnénk megtudni, rossz helyen járunk. A grafológus az embert látja és láttatja, aki ennek segítségével szerencsés esetben saját maga átformálhatja a jövőjét. Jó érzés, amikor valakinek az íráselemzés hatására új fordulatot vesz az élete és eléri azt, amit szeretne. Ugyanilyen nagy siker az is, amikor több hasonlóan jól kvalifikált jelentkező közül a legmegfelelőbbet alkalmazza egy cég és hosszú távú munkakapcsolatok születnek.  

További információk és elemzés:

Franyó Anna

Telefon +36 70 410 3351

E-Mail: info@iraspszichologia.hu

Webseite: www.iraspszichologia.hu

Kommentek