Hatszáz mézeskalács jótékony célra

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) minőségi, termelői magyar mézből készült mézeskalácsok adományozásával kívánja szebbé tenni az ünnepet a nélkülöző családok számára. Az elkészült mézeskalácsokat a Baptista Szeretetszolgálat ajándékozza oda december 19-én a VII. kerületben élő, rászoruló családoknak.

 

A mézeskalácsokat egy jó hangulatú, karitatív sütés keretein belül készítették el népszerű gasztrobloggerek és a sajtó képviselői december 8-án. Az esemény háziasszonya Mautner Zsófi volt – a tévés műsorvezető, illetve a közismert Chili & Vanília blog és számos gasztronómiai kötet szerzője szívesen állt a konyhaművészetet a jótékonysággal összekapcsoló ügy mellé. Rajta kívül Havas Dóra, a Lilafüge blog szerzője, Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin bloggere, a Malackarajos Péter Anna, illetve a Fűszeres Eszterként tevékenykedő Bodrogi Eszter is aktív szerepet vállalt a sütésben és díszítésben. A mintegy 600 darab, ünnepi hangulatú, minőségi magyar termelői méz felhasználásával készült mézeskalácsot a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló családoknak juttatja el.

A méz számtalan egészséges, a szervezet számára hasznos anyagot tartalmaz, a hazai mézfogyasztás viszont nincs ezzel összhangban: évente alig 70-80 dekagrammot fogyasztunk belőle fejenként, miközben több európai országban két kilogramm körüli ez az érték. Holott Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy tavasztól őszig szinte mindenhol találnak a méhek virágport és nektárt, így az ország egész területe alkalmas méhészkedésre.

A kiváló minőségű magyar termelői mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által bevezetett egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és a zárszalag alapján lehet felismerni. Tiszta eredetű, hamisítatlan magyar mézet érdemes közvetlenül a méhészektől beszerezni a termelői piacokon vagy az interneten.

www.omme.hu

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesületről:

Az Egyesület legfontosabb céljai között szerepel a magyar méhészek összefogása, érdekeik védelme, képviselete, pontos és gyors tájékoztatás a méhészettel kapcsolatos információkról, folyamatos képzés a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése érdekében, a tagok gazdasági tevékenységének segítése és szervezése és a magyar méhészeti múlt és hagyomány ápolása. Mindezek érdekében a méhészettel összefüggő tudományos tevékenységgel, ehhez kapcsolódó kutatással, állat és fogyasztóvédelmi törekvések támogatásával járul hozzá a hazai méhészet fejlődéséhez. 

Kommentek