Futóközösséget indít az adidas Budapesten

Többek között Berlin, Barcelona, Mexikóváros és London után a nemzetközileg már ismert adidas futóközösség most Budapestre is megérkezett. A napokban indult útjára az adidas Runners Budapest, egy mindenki számára nyitott futóklub, melyben elkötelezett edzők és egy, az egészet összefogó csapatkapitány gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja a számításait.

Az adidas Runners Budapest futóklub célja, hogy közösséget nyújtson azoknak, akiknek a futás nem csupán hobbi, de élmény is egyben, melyet szívesen űznek a lehető legprofesszionálisabb alapokon. A futóközösség edzői és csapatkapitánya is ezen célokat képviselik. Kiss Áron és Darabos Balázs neve is jól cseng a hazai sportvilágban. Az adidas Runners Budapest két edzője civilben erőnléti edzőként dolgozik, mindketten foglalkoznak hobbisportolókkal és profikkal egyaránt. Ebből következően olyan edzéstervek, programok kidolgozása a specialitásuk, melyekből mindenki a lehető legtöbbet profitálhat, legyen bármilyen szinten is.


A csapatkapitány, Debreczeni Dóra feladata, hogy az egész közösséget összefogja. Természetesen, akárcsak az edzők, ő is a futás elkötelezett rajongója. „Háromszoros ifjúsági válogatott díjugrató voltam, versenyszerűen úsztam, később modellként jártam körbe a világot, ami ugyanazt a kitartást követelte meg tőlem, mint a sport. Kisfiam születése óta megértettem, hogy milyen fontos a saját utamon járni teljes szívvel, és ez hozott vissza a sporthoz és a futáshoz” – meséli Dóra, aki azóta elvégzett egy életmód és táplálkozási tanácsadói tanfolyamot is, így sporttáplálkozási tanácsokkal is tud szolgálni a futóklub tagjainak.Az adidas Runners Budapest már meg is tartotta első közös edzését, melyről az összefoglaló videó itt megnézhető. A futóklubot hivatalosan is megnyitó eseményen Budapest legismertebb futóarcai vettek részt, egy közös bemelegítés és házi-verseny erejéig. Az esemény házigazdája Szabó Zsófi volt, aki maga is nagyon szeret futni Gyémánt nevű kutyájával, de részt vett a futáson az énekesnő Nagy Adri, Molnár Nini táskatervező, Kazi Tamás középtávfutó, a levezető pingpongozásra pedig beállt Debreczeni Zita is. Az első közösségi futáson a résztvevők ügyeségi versenyen is összemérték erejüket, három csapatra osztva küzdöttek. A futóklub közösségi futásai június közepétől indulnak és hamarosan önálló központot is kap majd a klub.


„Budapest a világ legnagyobb városaihoz csatlakozott az adidas Runners Budapest megnyitásával. A futás közösség kovácsoló ereje hatalmas, ahogy azt a több tízezres versenyeken is láthatjuk, de a kisebb elkötelezett közösségek adják annak a tömegnek is a magját. Ez a futóklub az egészségtudatos, futást szerető emberek gyűjtőhelye, legyenek akár lelkes amatőrök, akik esetleg csak most döntöttek az életmódváltás mellett, vagy harcedzett profik, akiknek a város egy valódi versenypálya. Itt mindenki megtalálja a számításait és profi szakmai csapat segítségével válhat jobbá, amellett, hogy kikapcsolódik.” – foglalta össze az adidas Runners Budapest esszenciáját Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere.Az érdeklődők az adidas Runners Budapest facebook csoportjában találhatnak bővebb információt a részletekről, többek között a soron következő edzések időpontjáról, és helyszínéről.

Kommentek