Fürdenél télen tóban? – Ilyen a hévízi wellness-élmény

Európa legnagyobb, gyógyhatású melegvizes tava Hévízen várja a relaxálni vágyókat. Itt az idő, hogy a fiatalabb generáció is odaszokjon!

Európa legnagyobb, gyógyhatású melegvizes tava Hévízen található, és a maga nemében igazán páratlan élményt nyújt.
 
(Létezik egy hasonló termáltó Új-Zélandon, amelyik alapterületre nagyobb mint a hévízi tóé, de ott nem lehet fürdeni és nem használható gyógyászati célokra sem, mivel túl magas a hőmérséklete.)
 
Magyarország legrégebbi és legismertebb gyógyfürdője a római korból származó emlékek szerint több mint 2000 éves múlttal büszkélkedhet. A 4,4 hektáros nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium-, és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik.
 


Vízének hőmérséklete télen 23-25 °C, nyáron akár a 33-36 °C-ot is eléri, és állandó mozgásban van. Egyrészt balról jobbra forog lassan, másrészt pedig alulról felfelé, mivel a meleg víz állandóan felfelé tart, a hideg pedig süllyed le. Ez a kétirányú áramlás állandó mozgásban tartja a  tó vizét és ezáltal egyfajta masszírozó hatást éreznek a fürdőzők.
 
Magyarországon szinte egyedülálló látvány télen. Hiszen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén. A levegőbe távozó kén-hidrogén és rádiumemanáció belélegezve gyógyhatást eredményez: karbantartja a fáradt hangszálakat.
 


A Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat 2015 óta Hungarikum, a fiatal felnőttek közül mégis kevesen járnak oda feltöltődni.
 
 
Ezen a helyzeten próbálnak segíteni az olyan szállodák, mint a Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz. Az ő programjaikkal együtt tartalmas pár napot lehet tölteni a térségben, és a felnőttbarát koncepciójuk igazán egyedülálló.
 
Hévíz felnőttbarát szállodája  kizárólag 14 éves kor felett várja a pihenni vágyókat.
 
A négycsillagos superior szállodáa mindössze 100 méterre a Tófürdőtől, a belváros szívében helyezkedik el. 80 jól felszerelt szobával, 10 exkluzív lakosztállyal, látványos wellness részleggel, kulináris élményeket nyújtó bisztróval és étteremmel  várja az ide érkezőket. Ugyanakkor nem csak a kikapcsolódni, de gyógyulni vágyó vendégek is számos kezelés közül választhatnak.
 
A gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus egyvelegével egyedi színfoltként jelenik meg Hévíz szálláshely-kínálatának palettáján.
 


Ha megjött a kedvetek, ebben a videóban egy hosszú hétvége történéseit láthatjátok:


Kommentek