Egyedi szálloda, karakteres, vagány étterem és kávézó: Tiszavirág Hotel Szeged

Szeged egyedi szállodája, karakteres, vagány étterme és kávézója. Ez a Tiszavirág! A helyiek körében már igazán népszerű, de az egész országnak ismernie kellene. Mi is nagyon örültünk, hogy ebben a szépséges butikhotelben járhattunk, melynek miliője azonnal magával ragadott mindannyiunkat.

Bakos Orsi tulajdonos maga sem sejtette, hogy az egész élete megváltozik, mikor rábukkantak az 1859-ben épült romantikus stílusú műemlékre, a Balassa – házra, Szeged belvárosában (mely akkor már életveszélyes állapotban volt) rögtön elvarázsolódtak és elkezdődött az ötletelés, mire is lehetne a legjobban hasznosítani. Először étteremre gondoltak, hisz a gasztronómia meghatározó szerepe az egész családot érintette, ám a tervezgetések egyre inkább nagyobb ívű megvalósításokat sejttettek.
 
Így nem meglepő, hogy mikor az 1859-ben épült romantikus stílusú műemlék Balassa – házra bukkantak Szeged belvárosában, mely akkor már életveszélyes állapotban volt, rögtön elvarázsolódtak és elkezdődött a tervezgetés, mire is lehetne a legjobban hasznosítani. Először étteremre gondoltak, hisz a gasztronómia meghatározó szerepe az egész családot érintette, ám a tervezgetések egyre inkább nagyobb ívű megvalósításokat sejttettek.
 
A ház múltja ma is meghatározó,  hiszen kevés épület maradt fent a nagy 1879-es árvíz után, így a város legrégebbi házaihoz tartozik. Politzer Samu aranyműves építtette, többek között ügyvédi iroda működött benne, de volt itt kalapszalon, cipészet, és a híres Tiszavirág Vendéglő. Később a pajzán estéiről elhíresült Vörös Malom Fogadó kacér örömlányaitól volt hangos az utca, végül a Tiszavirág Zónázó népszerű találkozóhelye tette forgalmassá melyet, a 90-es években már a környék késdobálójaként tartották számon. Egészen Orsiék megérkezéséig. Az öt és fél éve felújított ház nem csak tisztelgés a múlt felé, de egy igazán stílusosan helyrehozott és kialakított belsőépítészeti remekmű, melyben a régi és az új, a múlt és a jelen oly tökéletesen találkozik.
 


A lobby és az étterem egyben kiállítótér. Kortárs festők kiállítása adja az izgalmas belső atmoszféra aláfestését, míg a nemesfémek csillogását idéző Tom Dixon lámpák utalnak a ház aranyműves építtetőjére. Az épület múltját az apró részletek teszik élővé, mint egy kalaptartó, egy suszter szék, vagy akár az eredeti öntöttvas erkély.
 
Kurucz Attila séf vezeti a konyhai csapatot. Ő, mint a hagyományos magyar konyha újhullámos úttörője, igen nagy hangsúlyt fektet az alapanyagok beszerzésére, hisz ez a jó minőségű ételek záloga. Mindegyik fogás különleges ízvilágot nyújt, fine diningot idéző tálalással. Az a’la carte menü mellett keddtől péntekig ebéd menü is elérhető. Marha consommé, paprikás borjúbríz, galamb és szezámmagos Créme Brulée és persze a szegedi halászlé, hogy teljesség nélkül megemlítsek pár különleges fogást az étlapról.
 


A tizenkét szoba mindegyike egyedi berendezést kapott. Orsi nagyon fontosnak tartotta, hogy különleges és eredeti design elemekkel tegye minden ember számára felejthetetlenné a szállodát. Verner Panton, Hay, Vitra bútorok szemet gyönyörködtető formái és a design kiegészítők remek összhangja adja a műemlék patináját körbe vevő modern ízlés csodás összhangját. Itt a bársony igazi bársony, kéziszőnyegek és valódi szőrök tarkítják a belső kialakítást, sajátos eklektikát, a friss virágok illata pedig mindenhol belengik a teret.
 
Külön öröm volt a személyes, kézzel írott kis üzenet szobáinkban : „ Akárhol is vagy, légy ott teljesen!” –Eckhart Tolle üzenete bearanyozta a napunkat. Apró figyelmességek, részletek, melyektől olyan jó itt lenni!
 
Legyen szó üzleti útról, egy családi hétvégéről vagy akár egy nászutas éjszakáról, a Tiszavirág
mindenki számára azt nyújtja, amire vágyik. Ezen felül igazi meglepetés, hogy az egész ház
állatbarát. Természetesen akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll a hotelben, mely minden igényt próbál figyelembe venni. A Spa finn szaunával, gőzkabinnal, tepidáriummal, és tengeri klímás szobával várja a szállóvendégeket.
 


A konferenciaterem céges rendezvények, üzleti megbeszélések, tréning lebonyolítására is alkalmas egészen ötven főig. Állófogadások, születésnapok vagy akár esküvők esetén a csapat akár száz főt is vendégül tudnak látni.
 
Egy szó, mint száz, a Tiszavirág elvarázsolt minket! Pár lépésnyire Szeged belvárosától ilyen mesés élményekkel lettünk gazdagabbak, jó szívvel ajánljuk mindenkinek!
 
 


 
Köszönjük a Jeep Magyarországnak a vagány Jeep Compass-t, mellyel a városi utakon is élvezet volt közlekedni.
 
Forrás: http://utadon.hu

Kommentek