Egy igazi funky hely Zánkán: Fügekert Bed&Wine

A Fügekert jó helyen van, jó a kisugárzása, tündériek a tulajdonosok, akik kis túlzással bármire képesek azért, hogy vendégeik jól érezzék magukat.

Olyan hely, amely felpezsdíti a véredet, benne van a véráramban, elhelyezkedésénél fogva közel vannak a környék legmenőbb éttermei, borpincéi és, ami azért tavasztól őszig meghatározó tényező, maga a Balaton. Zánka amúgy is a Káli–medence kapuja, így mintegy köztes területként terül el a kulturális paradicsom és az igazi balatonparti zsivaj között.
 
Tavaly nyáron nyitottak, lelkesedésből, saját tőkéből újították fel a valaha romos épületet és alakítottak ki benne négy apartmant, mely a romantikus minimál jegyeit tükrözi. Egyszerű, de mégis nagyszerű, a kedves türkiz mindenütt jelen van, otthonos, vagány, stílusos. Bana Tímea és Havas Miklós tulajdonosok hozták a megszokott formát, mikor jól bevált polgári foglalkozásuk mellé, illetve lassan helyette, belefogtak a szállodaipar rejtelmeibe. Tulajdonképpen a hiány szülte a vágyat, hogy legyen egy saját panziójuk, mivel nyáron gyakorlatilag szabad szobát találni szinte lehetetlen. Beleszerettek a házba és fél év alatt felújították, azóta töretlenül és folyamatosan működnek, nem kis sikerrel.
 
Gasztro koncepciójuk szorosan összefonódik Tóth Attila nevével, aki azon kívül, hogy séf, számos hely beindítását segítette már (teljesség igénye nélkül: Kispiac Bisztró, Gerlóczy Kávéház, Zománc Bisztrócska Vászolyon), csakúgy, mint a Fügekertét.
 
Miki és Attila közös ötletei alapján, na meg a hely adta lehetőségek kereteit feszegetve formálódott az ötlet, hogy olyan reggelit prezentálnak a Fügekert vendégeinek, melytől koraestig tényleg csak a legelvetemültebbeknek jut eszébe ennivalóra gondolni, természetesen naponta változó kínálattal. Az alapanyagokat a környékbeli termelőktől szerzik be, házi szörpök, házi lekvárok, sajtok és felvágottak, mind-mind a háztáji termelésből kerülnek az asztalra.
 
Egyre több újításon dolgoznak gasztro vonalon, Attila májusban megnyitja Csopakon a Nosztori Kocsma helyén saját, fast casual éttermét, és ő fogja ugyancsak május végétől a meleg ételt szolgáltatni a Fügekertben, úgyhogy aki mégis megéhezne Zánkán, bátran betérhet majd egy biztosan ízletes és minőségi fogásra! Credójuk, hogy a kiszolgálás személyes legyen, mindenkinek legyen egy saját terülj-terülj asztalkája a fedett tornácos teraszon, mely igazán hangulatos eleme a helynek.
 
Tematikus hétvégékkel várják a náluk megszállókat, nyáron kiskoncerteket terveznek és egyéb kis kultúreseményeket a kertben, hogy még színesebbé tegyék az ottlétet. Itt szívesen látják a kisgyerekes családokat is, picike játszóteret is kialakítottak a kert végében, mely ahhoz bőven elegendő, hogy akár egy nyugodt reggelit (vagy ebédet) elkölthessünk, ha még mi ücsörögnénk, ám a gyermek már játszana. Őszintén és természetesen működő vendéglátás az övék, könnyed lelazulást, könnyed élvezeteket ígér, fiatalos hely, hol a „nem megfelelés” magától értetődő életérzés. Menjetek, nézzétek meg, mi is ellátogatunk még nyáron is, mert bár a tél eleganciát és komolyságot ad, azért kíváncsiak vagyunk a tavaszi és nyári színekre is.
 
Külön köszönet a Jeep Magyarországnak, hogy egy csodás Jeep Compass-szal támogatta az utunkat, igazán nagy hasznát vettük a négykerék meghajtásnak, hiszen a legnagyobb hóesésben is biztonságban éreztük magunkat!
 


Forrás: http://utadon.hu

Kommentek