Belvárosi parkolóőrök és közterület felügyelők kaptak mikuláscsomagot

Mikulás közeledtével, rendhagyó és figyelemfelkeltő akcióval készült a KIOSK Budapest csapata: Budapest belvárosának parkolóőrei és közterület felügyelői kaptak ezúttal mikuláscsomagot. Az év többi napján â??mikuláscsomagokatâ? osztó dolgozók munkájuk miatt kevéssé érezhetik a lakosság megbecsülését, ezért az étterem csapata úgy döntött, hogy egy kis kedvességen keresztül felhívja a figyelmet a hasonló munkát végző emberek társadalmi megítélésének problémájára.

 

Az őrök és közterület felügyelők egész évben az utcákat járják és büntetéseket tartalmazó „mikuláscsomagot” hagynak ott a szabálytalanul parkoló autókon. A közjót szolgálják, munkájukat mégis rendkívül kevés megbecsülés övezi. A KIOSK Budapest úgy döntött, a közelgő Mikulás alkalmából ezúttal őket jutalmazza meg egy jelképes csomaggal és egy ünnepi villásreggelivel. Az étterem életében központi szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás: korábban többek között hajléktalanokat és ápolónőket is vendégül láttak már.

Kiemelt fontosságú számunkra, hogy időről időre egy olyan témára világítsunk rá, amely a hétköznapokban kevesebb hangsúlyt, megbecsülést kap. Idén egy nagy közösségi média kampány keretein belül száz ápolót láttunk vendégül, illetve folyamatos akciókat szervezünk a hajléktalanok megsegítésére is. Mikulás közeledtével egy olyan csoportra szeretnénk fordítani a figyelmet, amely többnyire negatív benyomást vált ki az emberekből, a munkájukhoz tartozó „mikuláscsomagok osztásával”. Alkalomhoz illőnek éreztük, hogy rendhagyó módon ezúttal a parkolóőröket és közterület felügyelőket ajándékozzuk meg egy piros csomaggal és egy reggelivel. Fontos felhívni a figyelmet arra hogy ezek az emberek a munkájukat végzik, édesanyák édesapák, testvérek, akik a feladatukat végzik ” – mondta Hlatky-Schlichter Hubert a KIOSK, a Babel és a Terasz éttermek tulajdonosa.

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere beszédében kiemelte: „A parkolóőrök munkájának jelentős a szerepe a kis területű, szűk utcákkal rendelkező, ámde központi elhelyezkedésű Belvárosban. A közterület-felügyelők feladata is többről szól, mint az elsőre gondolnánk, ők intézkednek az illegális hulladéklerakások esetén, a graffitik eltávolítása érdekében, őrzik parkjainkat, iskolakezdéskor gyermekeink biztonságáért fokozottan ellenőrzik, védik az oktatási intézmények környezetét”. A beszéd zárásaként további sikeres munkát kívánt a kollégáknak, akik a munkájukat a köz érdekében végzik.

Kommentek