Be mered hunyni a szemed egy percre?

Próbáld ki! Csukd be egy pillanatra és képzeld el, hogy tér közepén állsz. Majd egyszer csak számodra ismeretlen emberek elkezdenek dicsérni és bókokkal halmoznak el. Hogy éreznéd magad? Erre a kérdésre keresték a választ középiskolás fiatalok, és egy fantasztikus videót is készítettek róla.

 

A JoyHunters csapat kreatív megoldást dolgozott ki a vállalkozó szellemű járókelők felvidítására, és minden egyes reakciót megörökítettek. A belvárosban a Vörösmarty téren az emberek maguk vállalkoztak arra, hogy anélkül, hogy tudnák, mi fog velük történni, lehunyják egy percre a szemüket, és ki sem nyitják, amíg véget nem ér a rájuk záporozó pozitív gondolatok - sorozata.

A kampány célja, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet, hogy ne szégyelljük rendszeresen dicsérni egymást, és kiemelni a másokban rejtőző értékeket.

További célkitűzés, hogy az emberek megjegyezzék és továbbadják ezeket a boldog pillanatokat. A fiatalok egy ismeretlenben is felfedezték a jó tulajdonságokat, értékelték az egyszerű, hétköznapi nagyszerűséget, legyen itt szó egy családanyáról vagy egy fiatal fiúról. A projektben résztvevők napja mérhetően boldogabb lett, akkor is, ha általános dicséreteket kaptak. Ha mi is szeretnénk csak egy kicsit átélni ezt az élményt, akkor elég az, ha a hozzánk közelállókkal is ugyanezt tesszük, úgy, hogy érezzék mennyire becsüljük őket és milyen büszkék vagyunk rájuk. Ha az ismeretlenül elhangzott bókok ilyen hatást keltettek, gondoljunk bele, hogy egy személyes gondolat megosztása valamelyik szerettünkkel vagy barátunkkal mekkora löketet adhat.

A díjnyertes Így dolgozunk mi projekthétről

A videó az idén második alkalommal megrendezésre kerülő ” Így dolgozunk mi” nyári tábor során készült, ahol idén is 16 lelkes, tenni akaró fiatal dolgozott együtt egy új, nagyszabású kampányon. A projekthét témája ezúttal a szürke hétköznapok színesebbé tétele, a mindennapos pozitív emberi értékek kiemelése volt. Ennek érdekében maguk a fiatalok is azon dolgoztak, hogy idegen embereknek néhány boldog pillanatot szerezzenek.

Mindamellett, hogy másoknak dobták fel a mindennapjait, a fiatalok is rengeteget fejlődtek, és tagadhatatlanul remekül szórakoztak közben.

A csapat bízik abban, hogy a kezdeményezés minél több emberhez eljut és a kampány mondandója sokak arcára mosolyt csal majd.

Az Így dolgozunk mi kezdeményezésről bővebb információt az alábbi csatornákon találhatsz:

Kommentek