Adj JELet magadról! Támogassuk együtt a Bethesda Gyermekkórház Égési Osztályát!

Segíteni jó! – Burger Andrea a Blans.hu tulajdonosa és megálmodója régóta szeretett volna beteg gyermekeken segíteni úgy, hogy szélesebb közösséget von be, hiszen az összefogás nagyon fontos.

Célja az volt, hogy a lehető legkomplexebb segítséget nyújthassa a Bethesda Kórház Égési Osztályának, mivel nagy szükségük van egy olyan orvosi műszerre, mely megkönnyíti a gyermekek számára a felépülést.
 
A Bethesda Kórház égési Osztálya egy különleges csapat, orvosok és ápolónők, akik a mindennapokban küzdenek azokért a gyermekekért, akik égési balesetekben szerencsétlenül jártak. Jelenleg két égési centrum van ma Magyarországon és ebből a kettőből a Bethesda Gyermekkórház nyolc millió lakosra vonatkoztatva nyújt segítséget az ország szinte teljes területéről. A mára már 15 éve működő osztályon intenzív osztály is van, számos plasztikai sebész és orvos, ápolónő segíti a mielőbbi felépülést.
 
Dr. Velkey György főigazgató Dr. Párkányi Adrienn, égésplasztikai sebész szakorvosjelölt nagy örömmel vették a jótékonysági kezdeményezést, és az eladott pólók után befolyt összegből, egy bőrrácsozó készüléket szeretnének venni, mely nagy segítség lenne az osztálynak és természetesen a gyerekeknek.
 
Talán kevesen tudják, de az égési sérülések kezelése sokkal bonyolultabb feladat, mint azt először gondolnánk, főleg gyermekek esetében. Az első lépés a seb begyógyítása, ám ez nagyobb sérült felületek esetében bőrátültetéssel jár, melyet csak a saját testről lehet levenni. Ezt a levett bőrdarabot képes ez a készülék megkilencszerezni, így nélkülözhetetlen segítség az égési osztályon.
 
Sajnos az égési sérülés gyermekek estében azért kíván hosszú távú orvosi ellátást, mert a hegek nem képesek a gyermekkel együtt nőni, így komoly fájdalmat okozhatnak a növekedéssel. Egészen felnőttkorig kell így kísérniük a balesetet szenvedett gyerekeket, sok esetben akár 10-20 műtét is szükséges ezen idő alatt.
 


 
A nagyobb összefogás érdekében Burger Andrea felkérte Rúzsa Magdit, Magyarország egyik legnépszerűbb énekesnőjét, és Horváth Dórit a HRVT ruhaüzlet tervezőjét és tulajdonosát, hogy legyenek segítségére az ötlet megvalósításában.
Magdi örömmel vállalta fel a kampány népszerűsítését, Dóri pedig készséggel ajánlotta fel segítségét.
Így körvonalazódott a „Neked mivolt a jeled?” szlogennel fémjelzett kampány ötlete.
 
 
Rúzsa Magdi pedig éppen a Jel turné nyári koncertsorozatát  fejezte be, és készül jövő év februárjában, a Budapest Arénában a Jel koncertjére, az óvodai jel pedig mindenkinek egy nosztalgikus emlék, akár saját magáé, akár a gyermekéé, hiszen a felhőtlen gyermekkor időszaka az óvodás korszak. Ki ne viselné szívesen, akár felnőtt korában is? Horváth Dóra így egy olyan női és férfi póló kollekciót tervezett, melyen óvodai jelek találhatók, mindenki szemezgethet közülük, hogy megtalálhatja a sajátját. A pólók stílusosak, divatosak, így bárki beillesztheti a mindennapi öltözködésébe, így sokáig emlékezhet az általa nyújtott segítségre. Hiszen minden egyes póló megvásárlásával közelebb juttatjuk a kórházat ahhoz a készülékhez, melynek jelenléte sokat enyhíthet a balesetet szenvedett gyermekek szenvedésén.
 
Aki nem találná meg a saját jelét, annak pedig lehetősége van Magdi koncertjének emblémájával, egy indián gyógyító tenyér jellel rendelkező pólót vásárolni.
 
Rúzsa Magdi mindig is fontosnak érezte, hogy más embereken segítsen, kezdetektől fontos volt számára az adományozás az arra rászorulóknak. Hitelessége fémjelezi ezt a kampányt, fontosnak érzi, hogy ha valaki olyan helyzetben van, hogy sokan hallhatják a hangját, akkor a segítségnyújtás alapvető kell, hogy legyen Magyarországon.
 
Sok kicsi sokra megy, minden eladott póló egyre közelebb hozza az osztály számára a nélkülözhetetlen készüléket.
Itt most minden jel a Bethesda Kórházat jelenti.
 


Sajnos a balesetek száma nem csökken,  legjobban érintett az óvodás korosztály vagy a még kisebbek, akiknek még nincs kialakult veszélyérzetük.  A balesetek nagy része otthon történik, leginkább a szegényebb sorban lévőket érinti, akiknél az otthoni biztonsági lehetőségek korlátozottak, legtöbb esetben forrázás okozza a sérüléseket.
 
Az osztály csodálatos megértéssel van a balesetet szenvedettek családjával is, létrehozták az Anyák Házát, ahol a kisgyermekek szülei jó körülmények között lakhatnak, ameddig a gyermek vissza nem tud menni a megszokott környezetébe és kórházi ápolásra szorul. Márpedig ez sokszor nagyon hosszú idő. Az osztály működése messze túlmutat a hagyományos orvosi és ápolási munkákon, hiszen a balesetet szenvedett gyermekek otthoni integrációját is segítik, lelki támogatást adnak folyamatosan a családoknak.
Fontos missziójuk a prevenció, kiadványokkal és személyes látogatásokkal próbálják a megelőzés lehetőségeire felhívni az elmaradottabb országrészek lakosait.
 
Segítsünk együtt a Bethesda Gyermekkórház Égési Osztályának, hogy a kis betegek minél kevesebb szenvedéssel essenek át a hosszadalmas gyógyuláson.
Nem kell mást tennünk, mint vásárolni a pólókból, hogy az így befolyt pénzből minél előbb meg lehessen vásárolni a nagy fontosságú orvosi készüléket.
 
 
A pólókat itt tudod majd megvásárolni november 20-tól november 30-ig:
Budapest.1052. Bécsi utca 1-3
 
 
A további részletekről folyamatosan informálunk titeket itt a Blans.hu –n!
 


 
Fotó: Sárosi Brigitta
https://www.sarosiphotography.com

Kommentek