7 nélkülözhetetlen nyári kellék a táskádba

A nyárban az az igazán fantasztikus, hogy a legváratlanabb programokba is belecseppenhet az ember. A spontán szerveződő aktív szabadidő – egy koncert, egy piknik, egy buli vagy mondjuk egy kirándulás – pedig gyakran sokkal jobban magukkal ragadnak, mint azok, amelyeket hosszú ideig tervezünk. Hiszen ilyenkor elvárások nélkül sodródunk az eseményekkel és nincs semmi másra szükség, csak nyitottságra, na meg néhány dologra, ami biztosítja a jó közérzetünket!

1, Fényvédő stift
Bármilyen szabadban tervezett időtöltés kerekedik is köréd, mondani sem kell, hogy a nap elleni bőrvédelem nagyon fontos, különben a másnapod igen fájdalmasan fog eltelni. De mégsem járhatunk állandóan egy egész flakon naptejjel! Helyette szerezzünk be egy apró fényvédő stiftet, ami alig foglal helyet, ellenben a legérzékenyebb bőrfelületeken (pl. anyajegyek, ajkak) is kiválóan véd.
 
 
2, Összehajtható fejfedő
Természetesen egy napszúrás sem jönne jól a munkatársakkal ebédidőben spontán szervezett pikniken a parkban. A fiúknak egy sportoláshoz való könnyű baseball sapka, a lányoknak az akár tenyérnyire összehajtható szalma- vagy vászonkalap a legjobb, mindenképpen világos színben. Ráadásul egy csomó dicséretet is be fogsz zsebelni az eleganciádért!
 
 
3, Fürdőruha
Tegyél róla, hogy igazán spontán döntéseket hozhass! Bármikor igent mondhatsz egy strandos programra, de hazafelé a munkából menet sem kell vágyakozva nézned befelé az uszoda kerítésén át. Menj, merülj el a hideg vízbe, ússz egyet, törölköző sem kell, utána úgyis pillanatok alatt megszáradsz.
 
 
4, Frissítő vitaminital
A nagy melegben még inkább kötelező, hogy mindig legyen nálad folyadék, mert a kiszáradás és a váratlan szomjúság bármilyen klassz élményt tönkre tehet. Válassz olyan italt, mint például a D24, amiben vitamin is van, így az aktív programok közben is frissen tart és a nap bármely szakában fogyaszthatod.
 
 
5, Izzadásgátló stift
A nehéz, virágos vagy fűszeres parfümök helyett – amelyek ilyenkor esetenként csak tetézik a bajt – nyáron sokkal jobban jársz, ha egy gyors mosakodással és natur illatú izzadásgátló szerrel frissíted fel magad. Ráadásul ezek a stiftek bármilyen izzadó, surlódó testrészen is alkalmazhatók, igen: nyakon, combon, lábfejen is!
 
 
6, Széldzseki
Most azt gondolod, hogy csak nem fogsz egy széldzsekit állandóan magadnál hordani. De miért is nem? Egy könnyű széldzseki egészen kicsi helyet foglal, a súlya pedig szinte semmi. Gondolj bele, hány váratlan koncert, buli vagy romantikus program után mentél haza fogvacogva, csak mert reggel, amikor elindultál, még rekkenő hőség volt. Ráadásul a széldzseki egy nem várt nyári zápor esetén is jól jöhet.)
 
 
7, Powerbank
Valljuk be, a mobilunk nélkül elveszettek vagyunk – szó szerint is, ha például a megbeszélt helyen állunk és a barátainkat várjuk, várjuk, de nem találjuk. Biztonságérzetet ad és valóban jól is jön, ha egy feltöltött powerbank lapul a táskánkban.

Kommentek