5 lenyűgöző reptér, ahol még várakozni is élmény

Kétségtelen, hogy kellemetlen élmény, ha a repülőjáratunk késik, vagy váratlanul el sem indul. Csak az EU-ban minden tizedik utas tapasztal repülőjárat fennakadást, ami az utasok részére kifizetendő 3 milliárd euró összegű kártérítésnek felel meg. A SKYCOP szerint azonban egy hajszálnyival jobban járhatunk, ha a világ 5 legnagyszerűbb repülőterének valamelyikén vagyunk kénytelenek várakozni.

A légitársaságok visszaéléseivel szemben az utasok jogaiért küzdő SKYCOP szakértői által összeállított lista szerint ezeken a repülőtereken az úszómedencéktől a múzeumokig és játszóterekig mindenki megtalálhatja kedvenc szórakozását.
 
1. Müncheni nemzetközi repülőtér
Habár nem javasoljuk, hogy bánatát alkoholos italokba fojtsa, itt megkóstolhatja a világ legjobb csapolt söreit. Egy bajor stílusú sörpince áll az utasok rendelkezésére a hét minden napján, a nap minden órájában. Nem igazán kedveli a sört? Csodálja meg a szupermodern 2-es Terminál lenyűgöző építészeti megoldásait, kukkantson bele a reptéri műveletekbe vagy tekintse meg a kiállított történelmi repülőgépeket.
 


2. Vancouveri nemzetközi repülőtér
Kanada lélegzetelállító természeti látványosságai magukért beszélnek, így a repülőtér kialakításában is mindent megtettek, hogy azok megfelelően érvényesülhessenek: a padlótól a mennyezetig beépített ablakokon csodálatos látvány tárul elénk az óceánra, a hegyekre és dombokra. Négy fürdő, (igen, négy) és egy hatalmas, 31 000 halnak otthont adó akvárium enyhíti az utasok járatfennakadások okozta bosszúságait.
 


3. London Heathrow nemzetközi repülőtér
A világ egyik legforgalmasabb repülőtere, a Heathrow a tevékenységek legszélesebb választékát kínálja. A divatrajongók több mint 50 világszerte ismert márka termékeiból válogathatnak, a művészetkedvelők pedig brit szobrászok, festők és fotográfusok munkáit csodálhatják meg. A több mint 40 millió euró értékű további fejlesztésekkel hamarosan még több látványosságra számíthatunk!
 


4. Hong Kongi nemzetközi repülőtér
A szigeten elhelyezkedő repülőtér az ázsiai precizítás kiemelkedő példája, minden óramű pontossággal működik és számos szórakozási lehetőség közül választhatunk. IMAX mozitermek, golfjáték szimuláció, repüléstörténeti kiállítás, illetve a gyakori kulturális események nagyszerű alkalmat kínálnak megfáradt idegeink lazítására.
 


5. Changi nemzetközi repülőtér
A SKYCOP a legjobbat kétségtelenül a legvégére hagyta, Szingapúr reptere több mint 350 boltnak, moziknak, öt parknak (egyikükben 1000 élő pillangót csodálhatunk meg), 8 méter magas vízesésnek, tetőtéri úszómedencének és sok más látványosságnak ad otthont. A bosszantó várakozás helyett egy igazi vakációnak tűnik, ugye?
 


Ha valamely légitársaság hibája miatt ezen repterek valamelyikén kell várakoznia, elmondhatjuk, hogy jó kezekben van. Töltse ki a kártérítési igény űrlapot a www.skycop.com oldalon, dőljön hátra és lazítson, akár 600 euró kártérítésre is jogosult lehet.

Kommentek