13 dolog, amit imádunk a Húsvétban

Te mit szeretsz a Húsvétban? Mi a következő néhány dolgot gyűjtöttük össze!

1 …, hogy csakúgy, mint Karácsonykor, valamiféle általános békesség és meghittség lesz rajtunk úrrá. Mintha a város zaja is alább hagyna csak azért, hogy mindenki az ünnepi hangulatban merülhessen el.

2 …, hogy végre egy újabb alkalom, ami okot ad a shoppingra. A „nincs egy göncöm se” sóhaj az ünnepek alatt még hitelesebb panasznak hangzik, hiszen a nemes napokra tényleg dukál egy új ruci!

3 …, hogy végre kipróbálhatjuk azt az irdatlan mennyiségű receptet, amit Karácsony óta mentettünk le számítógépünk célszerű mappájába, viszont amiket a hétköznapokon nincs kedvünk, sem időnk elkészíteni.

4 …, hogy kikerülhet a tavaszi ajtódísz! Ha eddig lusták voltunk levenni a csillámos „Merry Christmas!” táblácskát, a szomszéd saját készítésű, hímes tojásokból és barkákból font koszorúja minket is arra sarkall, hogy legalább egy színes papírból kiollózott bénácska nyuszit felakasszunk a kukucskáló alá.

5 …, hogy bevásárolhatunk csokinyuszikból és csokitojásokból, amikkel jogosan ronthatjuk el az amúgy kölesgolyón és paleolit étrenden szocializálódott unokaöcséinket.

6 …, hogy gyermekünkkel vagy gyerek rokonainkkal, örömmel válthatjuk ki a délutáni tévénézést húsvéti dekorációk készítésével, miközben megtárgyalhatjuk, hogy miről is szól ez az ünnep valójában.

7 …, hogy pihentethetjük a munkát, hiszen legtöbbünk szabadságon van. Otthonról dolgozók, figyelem! Ne essetek abba a hibába, hogy az ünnepi készülődés során is 5 percenként sasoljátok email fiókotokat, attól rettegve, hogy főnökötök bármikor bekérhet egy „nagyon fontos” anyagot.

8 …, hogy újra áthívhatjuk barátnőinket az éves tojásfestésre. Egy üveg bor és némi hagymahéj vagy textilfesték, és máris teret adtunk a kreativitásnak, na meg az aktuális tereferének, miközben a kisfiúk és férfiak ünnepi ajándékát készítjük elő!

9 …, hogy vége a böjtnek, vagy éppen pár napra megszakíthatjuk a szigorú diétánkat. Mivel húsvéti sonkát és sültbárányt valószínűleg te sem eszel sokszor egy évben, így érdemes átadni magad az ízeknek. A zserbót és a kalácsot se hagyd ki!

10 …, hogy nem úgy, mint Karácsonykor, hanem végre úgy ünnepelhetünk és lazíthatunk pár napig, hogy már a jó idő is beköszöntött! A nárcisz csokrok és a napsütés reményt ad, hogy hamarosan tényleg itt a várva várt tavasz!

11 …, hogy kötelezően félre tehetjük aktuális családi viszályainkat és együtt ünnepelhetünk szeretteinkkel! Az efféle családi összejövetelek nem gyakoriak, így használd ki: kedveskedj, érdeklődj és számolj be magadról is!

12 …, hogy van pár napunk arra, hogy leüljünk, összeszedjük magunkat és eltervezzünk a tavaszt! Vedd elő a naptárad, ülj ki a teraszra egy bögre kávéval és ikszelj be néhány fix programot – mozit, wellness hétvégét, bevásárló körutat, kiállítást vagy csak éppen egy napot, amit csak magaddal töltesz. Hidd el, sokkal szívesebben és nyugodtabban mész majd vissza dolgozni jövőhéten, ha tudod, hogy mennyi érdekes esemény vár még rád, Húsvét után is!

13 …, hogy a régi hagyományoknak megfelelően, várhatjuk a locsolókat! Akár vödör vízzel, akár büdös kölnivel érkezzenek, ennek a romantikus népköszöntőnek megvan a maga bája. Ne felejtsd el jutalmazni a locsolóverseket!

Kommentek