Váli /deske/ A. Napló – kiállítás és könyvbemutató

Váli Dezső munkáinak kiadója régóta tervezett festészetéről egy életműalbumot készíteni. Ez mostanra, a 76. születésnapjára született meg. Ez az utolsó könyv-Napló. Október 12-én, pénteken délelőtt 11.00 órától egy egyszeri bemutatkozásra Váli Dezső érkezik hozzánk új kötetével.

Váli Dezső (deske.hu) festőművész életének két erős olvasata van: képeiről jól ismerjük a befelé forduló, az átláthatatlan opálüveg ablakok mögötti világot, a kritikusok magányos kolostor-, vagy börtöncellát emlegetnek. Emellett van az a Váli Dezső- 2000 kezdetén tán az első blogger az országban -, aki félkész festményeinek problémáját napi 400 olvasójával osztja meg, és a beérkező javaslatokat olykor el is fogadja. Blogbejegyzéseiben a napi Lukács uszodától a tarisznyavarrásig mindenről szó esik. Honlapját és 17.000 gépoldalas naplóját az Országos Széchényi Könyvtár őrzi.
Az alkotóval Juhász Anna irodalmár beszélget.
A könyvbemutatón minden jelenlévő ajándékba kapja a bemutatott A. Napló kötetet.
A beszélgetés után lesz az ősbemutatója a Galériában az alkotóról forgatott, DESKE című dokumentumfilmnek, melynek rendezője Váli Miklós, a művész fia.
A belépés ingyenes.
Mindannyukat várjuk szeretettel!
Helyszín: Kieselbach Galéria, 1055, Budapest, Szent István krt. 5.
Időpont: 2018. október 12. 11.00 óra
 

Kommentek