Tékasztorik 2. – Legyél főszereplő a saját életedben!

A héten kerül a mozikba a Tékasztorik 2. része – a film Bihari Viki népszerű blogjának „folytatása”, továbbgondolása; vígjáték ugyan, de klassz keserédes rálátást is ad a 35-40 éves korosztály párkapcsolati kihívásaira és az önmagunkkal kapcsolatos kérdések megoldásaira. Kedves, szeretnivaló romantikus komédia, egy igazi tavaszi csajos film sok nevetéssel, iróniával – profi munka, miközben üdítő, hogy egy percig sem veszi igazán komolyan önmagát. 

Vikiről, a film valós főszereplőjéről ugyan nem mondhatjuk, hogy egy átlagos csaj, mert nemcsak humora, de intelligenciája és kreativitása is átlagon felüli (öniróniájáról nem is beszélve…!) - mégis korosztálya átlagos életét éli. Dolgozik egy multinál, építget egy kis saját bizniszt és blogja kapcsán kikacsint a mókuskerékből - no, meg a pasik tengeréből. Vajon ki lesz a befutó? A jóképű, de simlis James Bond-várományos? Az unalmas okostojás? Az egykori hűtlen kedves? Vagy az én személyes kedvencem, a sármos és környezettudatos víztisztítós pasi, akiben van valami plusz…? Vajon mit tanácsolnak Viki barátnői és milyen életbölcsességgel küldi őt pasizni „Fater”? És egyáltalán: hogy táncol egy bagoly?!
 
A válaszokért - no meg Kamarás Iván, Csuja Imre és Varga Viktor poénjaiért is - muszáj lesz megnézni a filmet! De annyit elárulhatunk: nem nyújt biztos receptet sem a csinos alak, sem a gömbölyded formák, de még a sziporkázóan szellemes személyiség sem képes olykor csodát tenni.  Azonban hiába nincs bevált formula szívügyekben, másra talán mégis találunk jól működő megoldást...!
 


Mégpedig arra, hogy bármit is hoz az élet, bármilyen mélyen is legyünk, és bánatunkban akárhány somlóit (cipőt, táskát, olykor könyvet...) is vegyünk, egyet ne feledjünk: hogy ne mellék-, hanem főszereplők legyünk a saját életünkben!
 
Igenis, tűzzük ki azt a célt, írjuk meg azt a könyvet, forgassuk le azt a filmet és valósítsuk meg azt, amiről el sem tudjuk képzelni, hogy lehetséges. Lesznek fanyalgók? Lesznek. Akadályok? Lesznek. De nincs választás: neki kell állni, szinte a semmiből megteremteni, és ha eddig nem volt út, akkor kövezni egyet magunk előtt. Viki története szuper inspiráció mindenki számára nemre és korra való tekintet nélkül – és nem mellesleg remek kikapcsolódás ezekben a tavaszváró hetekben.
 


Jöjjenek moziba, kedves Olvasók, és legyenek a film után „dzsémszbondok” és „bijonszék”, hiszen a világnak szenvedélyes, boldog, kreatív emberekre van szüksége. Nekünk, embereknek pedig álmokra, célokra és erőre, hogy ezeket megvalósítsuk. Az, hogy végül ki tart velünk és milyen minőségben, egy idő után nem is számít igazán – a fontos az, hogy rajta legyünk az úton és közben jól érezzük magunkat a bőrünkben! 
 


Szöveg: Fülöp Erika

Kommentek