Rendezd át az otthonod, színezd újra az életed!

Juhász Ildikó Kíra: Ciao múlt, helló jövő! című könyvéből ragadtunk ki pár részletet kedvcsináló gyanánt. 

Mit vegyél fel és mit mondjál, ha csábítani készülsz?
A legfontosabb szabály: azt a ruhát vedd fel, amiben magabiztosnak érzed magad, és ez sose egy új ruha legyen, amit még nem vettél fel, nem tapasztaltál ki eddig. Amúgy is szorongsz egy picit, nem kell, hogy a ruha kényelmetlensége elterelje a figyelmedet a kiszemeltedről, vagy extra szorongást okozzon. Én kedvelem a vörös színt, így nálam egy vörös blúz és vörös rúzs mindig bevált párosítás. Ha nem kedveled a vöröset, vagy nem áll jól, akkor véletlenül se válaszd. Ha elfogadsz egy jó tanácsot: a fekete combfixről sose feledkezz meg (nadrág alá is felveheted)!
Nyugodj meg, a kommunikációknak csak 7%-a a tartalom, a többi testbeszéd és hangszín. Tehát maximum 7%-kal leszel csábosabb, ha nagyszerűen kommunikálsz a kiszemelttel.
Csinálj úgy, mintha az egyik legjobb barátoddal beszélgetnél, légy laza, tegyél fel kérdéseket, engedd, hogy elmagyarázzon valamit, add önmagad. Keresd a közös érdeklődési pontokat, a hasonló vonzza a hasonlót! Azonban van néhány megjegyzés és téma, amit idő előtt kerülni érdemes.
 
Párosítsatok, elkerülendő a szerelmi háromszöget!
Ha nem akartok szerelmi háromszöget bevonzani az életetekbe, akkor kerüljétek a hármas díszítéseket: 3 darab díszpárnát az ágyon, 3 részből álló faliképet a falon, 3 ágú gyertyatartót vagy 3 db fotót a komódon. Ezeket csökkentsétek le inkább kettőre, azaz párosítsatok.
 
Így értékesítsd gyorsan az ingatlanodat!
Ingatlanértékesítéskor érdemes a vevő fejével gondolkodni. A levegős, tiszta, gondozott és rendezett otthon sokkal jobb benyomást kelt, valamint komolyabb érdeklődést ébreszt, pláne, hogy tapasztalatból tudjuk, hogy otthonválasztáskor a döntéshozók általában a nők. Így ne sajnáljuk a pénzt értékesítés előtt tisztasági festésre, alapos nagytakarításra, élénk színű függönyök, textíliák vásárlására és a szükséges szerelési munkák (csöpögő csap, villamossági problémák) elvégeztetésére. Pakoljuk el a felesleges, személyes holmikat és a családi fényképeket, mert ezek akadályozzák a női vevőket abban, hogy elképzeljék jövőbeni életüket a térben.
Saját tapasztalatom szerint akkor tudjuk a leggyorsabban és a legjobb áron értékesíteni az otthonunkat, ha olyan jó állapotba hozzuk és olyan széppé tesszük eladás előtt, hogy szinte már inkább maradnánk, mint elköltöznénk. Hidd el, ez sugárzik a térből, és az érkező potenciális vevők méltón reagálnak rá, akár áron felül is megvásárolják az ingatlant.
 


Ne ijedj meg, ha a válás kifehérít!
Amikor válás miatt kerülsz új otthonba, akkor nagy valószínűséggel erős vonzódást érzel a fehér színhez. Arra lehetsz figyelmes, hogy előnyben részesíted a fehér falszínt, a fehér ülőgarnitúrát, a fehér ruhásszekrényt és a fehér függönyöket. A fehér szín nagymértékű választása rendkívül gyakori egy sorsfordító változás után, amikor még nem világos előtted, hogy az életed milyen irányban halad majd tovább. Azt is mondhatnám, tiszta lappal indulsz újra az életben. De úgy is fogalmazhatok, hogy oly nagymértékű bántás és fájdalom ért, hogy bezárkóztál, és nem akarsz egyelőre semmit sem megmutatni magadból. Amint végigmész a gyász szakaszain (tagadás, harag, alkudozás, szomorúság, továbblépés), elengeded a múltadat, megbocsátasz másoknak és magadnak is, valamint megfogalmazod az új céljaidat, arra leszel figyelmes, hogy egyre több színes lakberendezési tárgyat, kiegészítőt vagy virágot vásárolsz az új otthonodba. Ahogy egyre nyitottabbá válsz az új élményekre, egyre színesebb lesz az életed és az élettered is.
 
Sárgával a fogyásért!
A sárga nevetésre, vidámságra ösztönöz, segít a koncentrálásban, és megkönnyíti az információk feldolgozását. Ezeken túl csökkentheti a depressziót, eltávolíthatja a testben felhalmozódott mérgeket, valamint természetes hashajtó szer is lehet. Ha fogyni akarsz, vagy csupán megtartani a súlyodat, akkor gondoskodj róla, hogy a konyhád és az étkeződ kellő mennyiségű sárga színt „viseljen”. Ez nem jelenti azt, hogy most feltétlenül sárga konyhabútort vagy sárga étkezőgarnitúrát kellene vásárolnod, vagy gyorsan sárgára festened a falakat, ha anyagi helyzeted nem engedi. Viszont érdemes sárga kiegészítőket, pl. asztalterítőt, függönyt, székpárnát, konyharuhát, vázát, szalvétát, bögrét, tányérokat… vásárolnod.
 
Öltözz lilába a misztikumért!
A lila másodlagos szín, a vörös és a kék keveréke, a misztikum színe. A változással, a szellemivel és a spiritualitással kapcsolatos. Ha elhatároztad, hogy spirituális útra lépsz, és első lépésként el is mentél például egy spirituális témákkal foglalkozó tanfolyamra, akkor szellemi útkeresésed első napjaiban érdemes lila öltözéket hordanod, mert ez a szín nagyszerűen támogatja a változást, nyugtat és bátorít egyszerre, de csak akkor, ha már beleálltál a változásba.
Ha csak gondolkodsz azon, hogy el kellene indulnod, akkor nem a lila szín számodra a megoldás. A nappalidban kifüggesztett mandalaképek és a könyvespolcon elhelyezett spirituális olvasmányok, valamint kellemes illatot árasztó füstölő segíthet emlékeztetni téged arra, hogy nap mint nap szánj időt a belső bölcsességedre, és fejleszd a spirituális ismereteidet.

Kommentek