Macskák a kutyákért!

Most Vigyél Haza Alapítvány végérvényesen megcáfolta azt a sztereotípiát, hogy a macskák és a kutyák ős-ellenségek.

 Az alapítvány minden évben igényes naptárral buzdítja a jóérzésű állatbarátokat, az árva kutyák örökbe fogadására. Kiemelten fontos számukra, hogy a képeken a maga területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, hiteles embereket mutassunk be, egy-egy kedves, keverék kutya társaságában. 
 
Az idei fotózásra a Madách Színház társulatából, a Macskák szereplői közül vállalkoztak egy-egy kedves, keverék kutyával. 
 


A fotókon szereplő művészek: Bakó Máté, Foki Veronika, Fortuna Zsanett, Gallusz Nikolett, Kalapács József, Kecskés Tímea, Kiss Ernő Zsolt, Malek Andrea, Puskás Péter, Sári Éva, Serbán Attila, Simon Boglárka és Weil Róbert.
A képeken azok a kutyáik szerepelnek, akiket az alapítvány a közelmúltban adott örökbe, de néhányan a fotózáskor még gazdira vártak. A naptár készítése során valamennyi közreműködő és a Vizslafotózás csapata, térítés nélkül segített.
 


A készülő naptáron azt szeretnék bemutatni, hogy az állatok szeretete, a zenét - és színházat képviselő embereket is összeköthet. Akik megvásárolják a naptárat, úgy segítenek másokon, hogy egyúttal igényes ajándékot vesznek.
 
Az alapítvány, a naptár eladásából származó bevételt, kizárólag és közvetlenül az árva állatok gyógyítására fordítja. A gyönyörű kalendárium, várhatóan november végétől kapható.
Valamennyi, korábbi naptárunkat itt tekintheti meg: https://vigyelhaza.hu/naptaraink
 


Háttér információ: 
T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber.  A Macskák című musical a londoni West End-en 21 évig, a New York-i Broadway-n pedig 24 évig volt műsoron. A Madách Színház Macskák előadását Szirtes Tamás rendezte. Az előadás legközelebb 2020 szeptemberében látható a BOK Csarnokban.
 
A Vigyél Haza alapítvány az elmúlt évek során, hazánk egyik meghatározó állatvédő szervezetévé vált. Nem csupán a közel ezer megmentett kutya érdekében dolgoznak, de kreatív kampányaikkal az felelős állattartásra és az örökbefogadás fontosságára irányítják a figyelmet. Innovatív megoldásaikkal – mint például az országosan működő, ingyenes mikrochip leolvasó hálózat, a Vigyél Haza kutyakereső mobil applikáció vagy a kezdeményezésükre készült Kutyakötelesség kézikönyv – valamennyi, gazdátlan, vagy elkóborolt kutyán segítenek. 
www.vigyelhaza.hu 

Kommentek