Limitált kiadású Latinovits-kötettel jelentkezik a POKET zsebkönyvek

Újabb sikerkönyvvel bővült a POKET zsebkönyvsorozat kínálata: a huszonhetedik cím Latinovits Zoltán Ködszurkáló című kötete, amely limitált példányszámban, Keleti Éva fotóművész sosem látott fényképeivel már országszerte elérhető az automatákban. Az ifjúsági sorozat pedig Guus Kuijer Minden dolgok könyve című regényével folytatódik, amelynek bevételeiből a KórházSuli alapítványt támogatják. 

 

Latinovits Zoltán – Ködszurkáló


Keleti Éva sosem látott képeivel, Venczel Vera ajánlásával, Kővári Orsolya Latinovits-rekonstrukció című írásával.


Latinovits Zoltán írása az utóbbi évszázad egyik legszívbemarkolóbb vallomása a művész és az igazság szerepéről. Hatalmas sikere ellenére, mindössze egyszer adhatták ki az 1973-as első megjelenés óta, de sikerült meggyőznünk a jogörökösöket, hogy a legtisztább szándékkal és tisztelettel szeretnénk a Poket közösség figyelmébe ajánlani Latinovits gondolatait. Így, bár csak limitált 500 példányban, de 26 év után újra olvashatjuk a POKET sorozat részeként.
„Tanulmány? Vitairat? Műhelynapló? Önéletrajz? Mindegyikből valami, szenvedélyes szerelmi vallomás keretében. Egy nagy színész magas hőfokú hitvallása szerelme, szenvedélye tárgyáról, élete értelméről és céljáról: a színházról. A kötet először 1973-ban jelent meg, akkor elsöprő sikert aratott. Ám hisszük: a XX. századi magyar színjátszás egyik vitathatatlanul legnagyobb alakjának gondolatai ma is éppoly aktuálisak és élők, mint annak idején, s ugyanúgy mindenkihez szólnak: ahhoz is, akit a rivalda fényei világítanak, meg, s ahhoz is, aki az elsötétült nézőtérről figyeli, mi történik a színpadon. Keleti Éva sosem látott fényképeivel, Venczel Vera nagykövetségével.”
 
A Ködszurkáló a MASZK Országos Színészegyesülettel együttműködésben jelenik meg.
 
 
 


Folytatódik a POKET fiataloknak szóló könyvsorozata is: legújabb darabja Guus Kuijer Minden dolgok könyve című regénye, amely 2012-ben elnyerte az Astrid Lindgren-emlékdíjat, a világ legjelentősebb gyermek- és ifjúsági irodalmi díját.
A kötet bevételeinek egy részét a KórházSuli alapítvány kapja, amely középiskolások és egyetemisták támogatásával, egyedi képzési rendszerben segíti a beteg gyerekek oktatási- és szociális rehabilitációját.


Vélemények a könyvről:


„Én kétkedve vásároltam meg ezt a könyvet valakinek ajándékba, és attól féltem, hogy mellényúlok. Kívánságlistás… hát jó. Ifjúsági.. ó istenem, add, hogy jó legyen. Soha nem olvasok el egy könyvet sem, amit ajándékba adok. Hát most elolvastam… 127. oldal boldogságkeresés. Egy olyan kisfiú életéről olvashattam, akit nem lehet nem szeretni. Majd beleszakadt a szívem. Kedvenc lett. 6-tól 100 éves korig is ajánlom. Egy óra alatt ki lehet olvasni.. ha közben nem kapsz egy-két helyen sírógörcsöt. Thomas.. én kis Thomasom.”
„Kuijer rendelkezik azzal a mágikus képességgel, hogy kevés oldalon nagyon sokat tud mondani, elvarázsol, tanít, megmutatja az élet szép és csúnya oldalát is. Nagyon sok bánat, szeretet és remény fért ebbe a kicsi könyvbe, és nagyon ajánlom mindenkinek kb. tízéves kortól.”
„Thomastól, ha megkérdezik, hogy mi szeretne lenni, ő egyből és gondolkodás nélkül azt válaszolja, hogy BOLDOG. Ha nagy lesz, boldog szeretne lenni… A könyv elején nem hittem volna, hogy lehetséges, de a végére meggyőződésemmé vált, hogy a srácnak valóra válhat ez a vágya. Mert szépen és őszintén szeret. Mert okosan és átgondoltan beszél. Mert egy tiszteletlen, pimasz kölyök, akit lehetetlen nem szeretni! - Ez egy tiszteletlen, rövid könyv lett, amiben kilencéves kissrác dumál Jézussal, barátkozik boszorkányokkal. Különös hangulata van, de én nagyon bírtam a szerethetően szarkasztikus hangvételét.”

Kommentek