Latin Amerika lelke

Megnyílt Szűcs Péter második kiállítása. Az Air France-KLM támogatásával létrejött „Kuba, Kolumbia, Ecuador - Latin Amerika lelke című kiállítás 2018. január 26 és március 8 között látható Budapesten a Hadikban.

Nemrég tért haza Dél-Amerikából, ahol több mint egy hónapon keresztül fotózta a kolumbiai esőerdőben élő indiánokat és Ecuadorban készített életképeket Szűcs Péter.
 
„Célom a Dél-amerikai túrámmal és a kiállítással az, hogy megtapasztaljak és meg is  mutassak valamit az itteni emberek bölcsességéből. Szerintem ezek a közösségek, a természettel harmóniában élő emberek tudnak valamit, amit a nyugati civilizációban élők közül sokan már elfelejtettek vagy elveszítettek. Mindhárom országban azt hallottam, hogy a hit, az egymásért érzett felelősség, a közösség ereje és a környezetkímélő, fenntartható fejlődés a jövő és az élhető világ kulcsa.”- mesélte az alkotó a megnyitón.
 
A Dél-amerikai valóságot egészen új szemszögből vizsgáló alkotó utazásai során is a fenntarthatóság fontosságát tartja szem előtt: külföldre inkább magával viszi kávéfőzőjét, minthogy elviteles kávét vegyen, tömegközlekedéssel, biciklivel vagy kenuval közlekedik, hogy kímélje a környezetet, és mindig helyi irodával szervezi utazásait, ezzel is támogatva a helyi közösségeket.
 
Erős szociális érzéke miatt figyelt fel az Air France-KLM is Szűcs Péterre, hiszen a légitársaság a fenntartható légiközlekedés úttörője. Az Air France – KLM hosszú évek óta arra törekszik, hogy csökkentse a tevékenysége okozta környezeti hatásokat és elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Kiss Ildikó, az Air France-KLM country manager elmondta, hogy a csoport tevékenységének minden területén szem előtt tartja környezettudatos működést, legyen szó akár a repülőgépflotta modernizálásáról vagy járatoptimalizálásról. Emellett támogatja az éghajlati változásokkal kapcsolatos kutatásokat, finanszírozza az erdőirtás ellen küzdő szervezetek tevékenységét és hozzájárul a bioüzemanyagok fejlesztéséhez.
 

Kommentek