Könyvekből lett sorozatok, melyek biztosan magukkal ragadnak

Tombol a sorozatfüggőség napjainkban: biztosan mindenki tud említeni legalább egy olyan szériát, melyet akár egy ültő helyében - alvás és étkezés közbeiktatása nélkül - is képes elejétől a végéig megnézni. Odavagyunk értük, mondhatni a 21. századi ember mindennapjának részeivé váltak. Azt viszont kétségkívül sokan nem tudják, hogy egy-egy kedvencnek gyakran írott előzményei vannak. Három remek sorozatot mutatunk meg most, melyek történeteit sikeres könyvekből merítették.

1. Fordulat: Washington kémei (Turn: Washington’s Spies)
Figyelemreméltó, új történelmi kutatások és eredmények alapján írta meg könyvét Alexander Rose 2006-ban, mely az amerikai függetlenségi háború eddig ismeretlen oldalát mutatja be. A könyv hamar a közönség kedvence és a New York Times bestsellere lett: a harctér körülményei mellett sokkal inkább betekintést nyerhetünk egy másik, árnyékos világba. Itt bizony állandó szereplők a kettős ügynökök, kémek, akik mindennapjait a titkos akciók és kódok feltörése jelenti. A történet valós eseményeken alapul: központi figurája Abraham Woodhull, akinek a nevéhez köthető a The Culper Ring, azaz az első hivatalos kémszervezet az országban. Az izgalmas történetvezetésen túl megismerhetjük a korabeli Amerika gondolkodásmódját, normáit, erkölcseit, melyet páratlan karakterábrázolás egészít ki.
 

credit: Entertainment One


 
2. A babaház úrnője (The Miniaturist)
A 17. századi végi Amszterdamban járunk, ahol az éppen felnőttkorát megért Petronella Oortman házaséletének keserves valóságát ismerhetjük meg. A fiatal hölgy tele reményekkel és álmokkal érkezett a holland vidékről, hogy új életet kezdjen a befolyásos kereskedő, Johannes Brandt feleségeként. Napról napra ébred rá, hogy hitvesi ház bizony fájdalmas titkokat rejt és itt semmi az, aminek látszik. A folyamatos küzdelmek közepette felbukkan azonban egy titokzatos személy, egy miniatűröket készítő mester, aki Petronella nászajándékba kapott babaházába szállít apró tárgyakat. A rejtélyes küldemények egyre inkább tükrözik a házon belül történteket, majd nyugtalanító pontossággal kezdik előre jelezni a jövőbeni eseményeket is.
A női sors örökzöld témáját megelevenítő történet 2014-ben jelent Jessie Burton tollából, melyet Anglia legnagyobb könyvesbolthálózata, a Waterstones az Év Könyvévé választott, itthon magyar nyelven pedig a Libri gondozásában jelent meg.
Az elbűvölő minisorozat olyan nemzetközi sztárokat vonultat fel, mint Anya Taylor-Joy (Petronella), aki 2017-ben Cannes-ban megnyerte a legjobb új színésznőnek járó díjat és jelölték a BAFTA Rising Star díjra is.
 

credit: All3Media


 
3. Poldark (Poldark)
Ha odáig voltatok a Büszkeség és balítéletért, jó hírünk van: újra itt a romantika, a viszály, a klasszikus stílusban megfogalmazott, szellemes dialógusok és persze Mr. Darcy is, akit jelen esetben Ross Poldarknak hívunk. Winston Graham 1945 és 1953 közt megírt és kiadott tizenkét kötetének főszereplője egy 18. században élő, lázadó szellemű férfi, aki az amerikai függetlenségi háborúból Cornwallba hazatérve konstatálja, hogy távollétében minden megváltozott: édesapja meghalt, menyasszonya, Elizabeth, aki halottnak hitte Rosst, éppen annak az unokatestvéréhez, Francishez készül feleségül menni. Poldark viszont nem adja fel, hatalmas energiákkal küzd meg szerelméért.
A változások egy másik fronton is jelentkeznek: az erőteljesen ábrázolt érzelmi szál mellett intenzív képeket kapunk az ipari forradalom kezdetének miliőjéből, Anglia akkori körülményeiről. Egy olyan időszakában járunk, amikor gyökeres átalakulás indul meg a szigetországban, ideértve a technológiát, társadalmat, politikát és persze a mindennapokat is.
További érdekesség, hogy a történet hamarosan magyarul is olvasható lesz: a Könyvmolyképző Kiadó szerezte meg a jogokat.


credit: ITV Global


 
A sorozatokat az Epic Drama csatornán követhetitek!
 
Viasat World

A Viasat World egy független nemzetközi szórakoztatóipari csoport, amelynek átfogó csatorna- és SVOD-portfoliója dokumentum, szórakoztató, dráma, film és sport tartalmakat is kínál.  A több mint 50 országban 27 előfizetéses csatornával és egyes kulcsfontosságú területeken on-demand szolgáltatással is jelen lévő Viasat World 145 millió előfizetővel rendelkezik világszerte, a műsorai pedig 16 csatornamárkán keresztül 17 nyelven érhetőek el. A Viasat World széles filmválasztékot kínál hét TV1000 filmcsatornáján keresztül. A TV1000, a TV1000 Action, a TV1000 Russian Kino és a TV1000 Premium HD a minden idők leghíresebb sztárjait felvonultató legnagyobb hollywoodi kasszasikereket és a nemzetközi díjakkal jutalmazott filmeket juttatja el a nézőkhöz. Ismeretterjesztő márkáink közé tartozik a Viasat Explore, a Viasat History, a Viasat Nature és a Viasat Life, amelyek életre keltik a történelmet, bemutatják a természetet és világszínvonalú szórakoztatásról gondoskodnak a való életen és tényeken alapuló tartalmakkal. A Viasat World az Oroszországban és a Független Államok Közösségében elérhető OTT platformon fogható TV1000Play csatornán keresztül a nézők által szabadon megválasztható időben is szolgáltat kiváló tartalmakat közvetlenül a fogyasztóknak.

Kommentek