Könyvajánló: Életmesék

Megjelent újságírónk, Agatha Seymour legújabb könyve Öletmesék címmel! A kötet a stylemagazin.hu azonos című rovatának az elmúlt években megjelent legnépszerűbb írásaiból készült válogatás életről, boldogságról, szerelemről.
 

“Komoly elhatározással indultam neki annak idején az életnek. Az volt a tervem, hogy az egyik legjobb barátommal közösen elolvasunk és feldolgozunk mindent, amit arról a bizonyos nagybetűs életről: szerelemről, emberi kapcsolatokról és az emberi természetről úgy általában tudni lehet. Szerettem volna egyértelmű használati utasítással a zsebemben nekiindulni az útnak, hogy amennyire csak lehet, megkönnyítsem a dolgom.

Úgy gondoltam, ezen ismeretek birtokában a nagyobb hibák helyett majd csak a kisebbeket követem el, amennyire tudok, jó döntéseket hozok, vigyázok a szívemre, tudatos leszek (legalább a fontos kérdésekben), és nem hamarkodom el a dolgokat.

Mára sok mindenen túl vagyok. Visszatekintve a tervemre, azt kell mondanom, hogy az olvasottaknak-, és az általam felhalmozott tudásnak jelentős részben hasznát vettem. Mégis, ha most - túl egy házasságon és a hivatásom felkutatásának, megtalálásának rögös útján - visszatekintek a magam és a körülöttem élők életére, azt kell, hogy mondjam, gyakorlatiasabb tanácsokra lett volna szükségem.

Mikor ezt a könyvet szerkesztettem, arra gondoltam, hogy olyan történetfüzért készítek, amely csupa használható tapasztalatot tartalmaz, olyanokat, amik kiállták a próbát. Igazi útmutatást az élet kisebb-nagyobb dolgaihoz, amit, ha lehetne, visszaküldenék az időben tizennyolc éves önmagamnak, hogy tényleg könnyebb legyen eligazodnom az előttem álló útvesztőben…”

/Agatha Seymour/

A könyv megvásárolható az alább linken:

https://itunes.apple.com

Kategóriák: Kult

Kommentek