Kedvenc karácsonyi albumaink

Eddig bírtuk! Nálunk már december elsejével felcsendülnek a szokásos slágerek. Ha te is szívesen hangolódsz, ezeket ajánljuk!
 

Wrapped In Red - Kelly Clarkson

Kelly Brianne Clarkson amerikai pop rock-énekes, dalszerző debütáló anyagát az RCA Records-nál adta ki, miután megnyerte az American Idol 2002-es, első évadát.

Clarkson első karácsonyi albumba 2013. október 29-én jelent meg, melyre több népszerű karácsonyi dal mellett, saját szerzemények is felkerültek.

Ajánljuk mert:

- mindenféle túlcicomázás nélkül hallhatók rajta a közkedvelt, karácsonyi dallamok

Kedvenc szám a lemezről:

- Have Yourself a Merry Little Christmas (talán a dal fellelhető verzió közül ez a legharmonikusabb)

   

My Pop Christmas

Dido, Céline Dion, Whitney Houston, Elvis Presley, Britney Spears, Cyndi Lauper, Gloria Estefan, New Kids On The Block, 'N Sync, Sarah McLachlan és a Westlife egy-egy dala egy válogatásban.

Ajánljuk mert:

- ezek az előadók egymás után vidám hangulatot teremtenek a poprajongók körében

Kedvenc szám a lemezről:

- Blue Christmas - Elvis Presley (ha már az egész Elvis lemezt nem tesszük fel a listára, muszáj itt kiemelni)

   

Christmas - Michael Bublé

Az album Bublé második karácsonyi témájú lemeze a Let It Snow EP után és néhány dalt újra fel is vett rá, így a Christmas lett Bublé első teljes hosszúságú ünnepi albuma. Bublé számos közismert előadóval énekelt fel duetteket: a White Christmas című dalt Shania Twainnel, a Feliz Navidadot pedig Thalía mexikói énekesnővel együtt adja elő. Az albumon Bublé többek között Mariah Carey All I Want for Christmas Is You című dalát, valamint néhány tradicionális karácsonyi dalt(Jingle Bells és Blue Christmas) is feldolgozott.

Ajánljuk mert:

- nem kérdés... ez az utóbbi évek egyik nagy klasszikusa

Kedvenc szám a lemezről:

- nincs! vagy az összes (na jó, talán a Thalía-val készült duett, a nyelvek ütközése miatt)

   

That's Christmas To Me - Pentatonix

Az öttagú amerikai énekegyüttes, a Pentatonix albuma igazi különlegesség. A That’s Christmas To Me olyan karácsonyi örökzöld slágerek a capella verziója, mint a Santa Claus Is Coming To Town vagy a Sleigh Ride.

Ajánljuk mert:

- mivel capella, teljesen más mint a többi

Kedvenc szám a lemezről:

- Winter Wonderland / Don't Worry Be Happy (zseniális ahogy a két dalt ötvözik)

   

Christmas Classics - Bing Crosby

Harry Lillis "Bing" Crosby (1903. május 3. – 1977. október 14.) Oscar-díjas amerikai színész, zenész. Crosby védjegye jellegzetes basszusbariton hangja volt, ami a 20. század egyik legkeresettebb előadójává tette. Több mint fél milliárd lemeze került forgalomba.

1934 és 1954 között vezette a hanglemezeladási statisztikákat. Olyan előadókra volt hatással, mint Frank Sinatra, Perry Como vagyDean Martin.

Szerintem nem kérdés, hogy miért őt választottuk a nagy öregek közül.

Ajánljuk mert:

- sok klasszikus előszedhető ilyenkor, de minden bizonnyal ez az egyik leghangulatosabb

Kedvenc szám a lemezről:

- Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (hátha előcsal egy kis havat)

   

Merry Christmas - Mariah Carey

A Merry Christmas Mariah Carey amerikai énekesnő ötödik albuma, 1994. november 1-jén jelent meg. Ez volt Carey karrierjének egyik csúcsidőszaka a Music Box és a Daydream között és minden idők legsikeresebb karácsonyi albumává vált.

Az albumon szerepelnek hagyományos karácsonyi dalok, mint például a Csendes éj, illetve az angolszász nyelvterületen elterjedt O Holy Night és Joy to the World, valamint egy, az 1960-as években sikeres dal, a Christmas (Baby Please Come Home) feldolgozása és három saját szerzemény, melyek közül az All I Want for Christmas Is You aratta a legnagyobb sikert.

Ajánljuk mert:

- közhely, de kellemes

Kedvenc szám a lemezről:

- Jesus Born on This Day (csodálatos kórus zendül fel benne)

 

Forrás: Spotify

Kategóriák: Kult

Kommentek