Íme, az idei Oscar jelöltek!

Igen, a Saul fia is köztük van.

 

Az idei Oscar gálát február 28-án, vasárnap rendezik meg, a tegnapi napon pedig hivatalosan is bejelentették, kik izgulhatnak majd az arany szobrokért!

Először is a legjobb hírrel kezdjük: a Saul fiát is jelölték Oscar-díjra A legjobb idegen nyelvű film kategóriában, és miután a Golden Globe-ot már átvehette Nemes Jeles László a holokauszt drámáért, a film a díj legesélyesebb várományosa.

A  hír pedig, hogy Leonardo DiCaprio ismét versenybe szállhat az arany szobrocskáért már senkit sem lep meg igazán, bár talán a világbéke mellett azért drukkol leginkább egy emberként a világ, hogy Leo végre tényleg megkapja az Oscart. Egyébként A Visszatérőlehet az idei Oscar rekordere, hiszen összesen 12 kategóriában jelölték, amivel már majdnem megközelíti egyik korábbi DiCaprio filmet, az 1997-es Titanicot. A filmért amúgy Tom Hardy-t is jelölték, mint legjobb férfi mellékszereplő, de a mezőny elég izmos, hiszen olyanokkal kell megküzdenie a díjért, mint Christian Bale, Mark Ruffalo vagy épp Hollywood kedvenc boxolója, Sylvester Stallone. Ettől függetlenül, mi drukkolunk a szépfiúnak, mert A Visszatérőben nyújtott alakítása elképesztő volt!

Brie Larson, aki A Szoba című filmben nyújtott alakításáért már bezsebelhette a Golden Globe díjat, az Oscarra is nagy eséllyel indul, mint legjobb női főszereplő. Ha az akadémia bírái között sok a gyerekes, akkor nem kérdés, hogy Larson kapja az elismerést, amit akár nevezhénk A Legjobb Anya díjnak is, ebben az esetben. Egyetlen ellenfele talán a mindig frenetikus Cate Blachett lehet, aki megmutatja nők iránt érzett szenvedélyét a Carol című alkotásban, Rooney Marával karöltve. A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat pedig valószínűleg Hollywood kedvence, Kate Winslet viheti majd haza, pedig Rooney Mara vagy Jennifer Jason Leigh egyaránt nagyot alakítottak. De hát ez van, tudjuk jól, hogy az Oscar nem csupán a szerepről szól, hanem az általános megítélésről is.

Csekkold a jelöltek listáját a főbb kategóriákban:

Legjobb film

- Kémek hídja

- Brooklyn

- Mad Max: A harag útja

- A visszatérő

- A szoba

- Spotlight: Egy nyomozás részletei

- Mentőexpedíció

- A nagy dobás

Legjobb férfi főszereplő

- Leonardo DiCaprio - A visszatérő

- Bryan Cranston -  Trumbo

- Michael Fassbender - Steve Jobs

- Eddie Redmayne - A dán lány

- Matt Damon - Mentőexpedíció

Legjobb női főszereplő

- Cate Blanchett - Carol

- Brie Larson  -  A szoba

- Saoirse Ronan - Brooklyn

- Alicia Vikander - A dán lány

- Jennifer Lawrence - Joy

- Charlotte Rampling - 45 év

Legjobb férfi mellékszereplő

- Christian Bale - A nagy dobás

- Mark Ruffalo - Spotlight: Egy nyomozás részletei

- Tom Hardy - A visszatérő

- Mark Rylance - Kémek hídja

- Sylvester Stallone - Creed

Legjobb női mellékszereplő

- Rooney Mara - Carol

- Jennifer Jason Leigh - Az aljas nyolcas

- Alicia Vikander - A dán lány

- Kate Winslet - Steve Jobs

- Rachel McAdams - Spotlight: Egy nyomozás részletei

A jelöltek teljes listáját megtekintheted itt:

http://oscar.go.com/nominees

K.R.

Kategóriák: Kult

Kommentek