Filmek, amik feltüzelnek – Filmajánló Kosoknak, Oroszlánoknak, Nyilasoknak

Filmekkel kapcsolatosan mindenevő vagyok. Néha krimit akarok, máskor horrort, vagy épp könnyed romkomot… Most asztrológia megközelítésből szeretnék nektek filmeket ajánlani, illetve témákat, hogy mire vágyik az ember, ha valamelyik tűz jegyben született, tehát, vagy Kos, vagy Oroszlán, vagy Nyilas.

Akik a tűz elem szülöttei valószínűleg nem fognak napokig tv-t nézni, hisz sokkal több energiájuk és mozgásigényük van annál, minthogy a kanapén feküdjenek otthon, csöndben bambulva a filmeket. Elsősorban gyors, jókedvű sorozatokat ajánlanék nekik, amit 20 perc alatt le lehet zavarni, vagy csak egyszerűen mehet a háttérben, miközben valami mást csinál az illető. Ilyen például az „Így jártam anyátokkal”, a „Jóbarátok”, vagy a „Szex és New York”.
 
Igazából a tűz jegyeknek a mozi sem mindig válik be. Érdemes olyan filmeket nézni, amire nem kell nagyon odafigyelni. Ez különösképp fontos, ha randira megy az illető, mert bármit néztek, igazából azért vagytok ott, hogy egymásra hangolódjatok. Ilyenkor a mozizás olyan, mint egy kis előjáték, és aztán vagy lehet menni tovább bulizni, vagy haza és beugrani az ágyba. És hát persze a tűz elem megőrül a látványos blockbusterekért. Izzadság, fizikai erő, a jó győzelme, akció, és sok autó... Erre például a „Die hard”- filmeket javaslom, vagy bármelyik „Mad Max-et.
 
A tűz jegyek jellemzői, hogy impulzívak, és képesek fellángolni, akár szerelemről van szó, akár másról. Persze ezeket a tulajdonságokat a három jegy kissé másképp éli meg. A kosok előbb cselekszenek, és csak azután gondolkodnak. Fontos számukra, hogy győztesként kerüljenek ki a csatákból, konfliktusokból, és hogy elnyerjék a kívánt nőt. A „Trója” film Akhilleusza a kosok mintapéldánya, a vonzó, erős harcos. Az oroszlánok kényelmesebbek: ők is impulzívak, de ők cselekvés helyett inkább kiélvezik a helyzeteket, sütkéreznek a jólétben, szeretik az élet császárának érezni magukat. Ajánlom Heath Ledger Casanova-ját, aki a nők bálványa. A Nyilasok pedig az eszmékben élik meg fellángolásaikat, optimisták, és hisznek abban, hogy amibe belefognak, sikerülni fog. Ajánlom az „1492- A Paradicsom meghódítása” című filmet, hisz abban kifejeződik a nyilasok eszessége, nyitottsága, és optimizmusa.
 

Általában a harcokról, vagy versenyekről szóló filmek a koshoz tartoznak: „Nemek harca” most került a mozikba, ami a női jogok érvényesítéséről is szól. A „Halálos iramban” filmeket is nézzétek, ami ugyan elég pasis téma, de a kos lányok miért ne szerethetnék a kocsikat? Mint például a nők a „Grindhouse: Halálbiztos” második felében. Az oroszlánoknál a könnyed szex, a haverok, a kockáztatás és a szerencsejáték a központi téma. Könnyed filmeket javaslok: „Barátság extrákkal”, „Csak szexre kellesz” – ezek azok a filmek, amikor a barátság átcsúszik szexbe, ami egy jellemző tulajdonsága az oroszlánoknak. Az „Ocean’s eleven” filmek is jó szórakozást nyújtanak, kifejezik az oroszlánok kockázatvállalását, és szerencséjét: gyorsan és látványosan szereznek sok pénzt Las Vegasban, ahol minden csillog… Ajánlom még a „Sakáltanyát”, ami egy igazán csajos film, arról, hogy a lehet-e a szórakozás munka? Ezt a kérdéskört az oroszlánnak végig kell járnia, hisz ő, ha tehetné, csak szórakozna éjt nappallá téve... Egy régi film a „Kramer kontra Kramer”, ami egy válás gyermekelhelyezési peréről szól, és az apa szemszögéből mutatja meg az eseményeket. Az oroszlánhoz tartozik az apaság, és az apával való kapcsolat, ezért ajánlom ezt a klasszikust. És persze mesében meg ott az „Oroszlánkirály”, talán ez még magyarázatra se szorul. A nyilas imád utazni, ezért ajánlom a számunkra oly egzotikus helyen játszódó „Gettómilliomost”, ahol egy fiatal srác szerepel a „Legyen ön is milliomos”-ban. A filmet áthatja a szegénység, de az a fajta optimizmus is, ami a nyilasban a legnehezebb helyzetben is tartja a lelket. Ugyanez jellemző az „Utazás Darjeelingbe” című Wes Anderson filmre is, ahol a filmet átszövi a hit kérdése, ami szintén lételeme a nyilasnak. Megtalálni azt az eszmét, ami az életünk mozgatórugója lehet, és értelmet adhat nekünk. A lovak, és a lóversenyek elegáns világa is a nyilas habitusát tükrözi, nézzétek meg a „Kincsem” filmet! A nyilas az, aki képes egy kincskeresőtérképpel elindulni, imádja a kalandokat, bármikor nyitott egy újabb „Indiana Jones” történetre. Ha pedig szerelemről szól, hisz az örökké tartó lobogó tűzben, mint Ryan Gosling a „Szerelmünk lapjai”-ban.
 
A tüzes filmekben szeretni lehet a főszereplőket, a történet megdobogtatja a szívünk, és optimista lendületet ad, hogy megújult erővel felkeljünk a kanapéból, vagy hogy a mozi után elmenjünk szórakozni az éjszakába, és élvezzük az életet.

Kommentek