Filmajánló: Pappa Pia

Mától látható a mozikban a nyár zenés vígjátéka, a Pappa Pia, amely egy romantikus, vidám mese a szerelemről, a barátságról az összetartozásról, és a fiatalságról. A film rendezője Csupó Gábor, a legfontosabb szerepekben pedig olyan hazai sztárokat láthatnak a nézők, mint Szabó Kimmel Tamás, Ostorházi Bernadett, Kováts Vera, Dobó Kata, Stohl András, Nagy Feró, Miller Dávid vagy Szabó Simon.

A Pappa Pia egy zenés vígjáték, amelyben musical betétként szólalnak meg a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágerei. A film alkotói azonban nem az egy az egyben az eredeti dalokat hagyták meg a filmben: a kortárs fül igényeire hangszerelték a legnagyobb magyar zenéket, melyek ennek köszönhetően úgy illeszkednek a film sztorijába, mintha pontosan ide írták volna őket. Többek között olyan nagy slágerek csendülnek majd fel a moziban, mint a Gyere táncolj, Hadd főzzek ma magamnak, Nem leszek a játékszered, 220 felett, Induljon a banzáj, Ma éjjel táncolnék, Zene nélkül mit érek én, Darabokra törted a szívem, vagy a Dunaparti csónakházban.
A főszerepben Szabó Kimmel Tamás, és Ostorházi Bernadett láthatóak, akik a film előtt nem ismerték egymást, ennek ellenére a vásznon mintha egymásnak teremtették volna őket.
 
A főgonoszt Stohl András alakítja, aki imádta Wizy szerepét. „Amikor elolvastam a forgatókönyvet, azonnal tudtam, hogy ez egy jópofa nyári vígjáték lesz, egy igazi kamaszfilm, és örültem, hogy én lehetek a legádázabb gonosztevő”-nyilatkozta Stohl András.
 


A film 52 napos forgatását több mint egyévnyi felkészülés előzte meg, és több száz óra utómunka követte. A film központi elemét, a csónakházat 2 hónapig építették. A PAPPA PIA-ban 15 dal csendül fel, amiben összesen 36 szerző közreműködött.
 
A feldolgozások legnagyobb része, illetve az új szerzemények is Rakonczai Viktor artisjus díjas zeneszerző nevéhez fűződnek, aki elmondta: „Küldetésemnek érzem, hogy a régi nagy szerzők dalait megismertessem a következő generációval is, a PAPPA PIA pedig egy nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy megtartva az eredeti értékeket újra fényezzük a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereit. A bátyámnak már három olyan albumán is dolgoztam, amelyek ugyanígy nagy slágereket elevenítettek fel, most viszont még egy plusz kihívást jelentett, hogy amellett, hogy meg kellett tartanunk a dalok értékeit, úgy kellett hangszerelni, hogy a film dramaturgiájába is passzoljanak a zenék.”
 


Ostorházi Bernadett, a film női főszereplője a zenés vonulat miatt szeretett bele a filmbe. „A legjobban a „Miu miujság” felvételt szerettem, mindannyian annyira felszabadultak voltunk annak ellenére, hogy nagyon rövid időnk volt felvenni. Mindemellett ez a legnehezebb dal a filmben”- mesélte a gyönyörű színésznő.
A legnagyobb magyar slágerek mellett új dalok is felcsendülnek a filmben: a Minden nap nyár és a Pappa Pia dal is belopta magát a hallgatók szívébe az elmúlt hetekben, augusztus 15-től pedig a mozivásznon is átérezhetik a nézők a csónakházi bulik hangulatát.

Kommentek