Filmajánló: Mike és Dave esküvőhöz csajt keres

A keményen bulizós testvérek, Mike (Adam DeVine) és Dave (Zac Efron) hirdetést adnak fel a Craigslist internetes randivonalon, majd hosszas válogatás után kiválasztanak két éppen megfelelő csajt (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), akikkel elutazhatnak a nővérük esküvőjére, Hawaiira. Ez jó bulinak tűnik, csakhogy a srácoknak hamar rá kell jönniük, hogy ezúttal őket palizták be.

Mike és Dave Stangle kalandvágyó, örökké bulizó fiatal srácok. Ezt a fajta életfelfogást viszont nem kifejezetten díjazza a családjuk, így mikor lánytestvérük, Jeanie bejelenti, hogy megházasodik, az egész család összeül, és megbeszélik, hogy a két fiú kizárólag tisztességes kísérettel jelenhet meg az esküvőn.

Ugyanis a Stangle család összejövetelein általában mindenki jól érzi magát, egészen addig a pontig, míg Mike és Dave meg nem érkeznek, be nem rúgnak, és utána ki nem kezdenek az összes jelenlévő nővel, és rémes viselkedésükkel sikeresen tönkre nem teszik mások szórakozását. Most viszont kénytelenek lesznek két takaros, jóravaló hölgyemény társaságában megjelenni.

Hogy családjuk kérésének eleget tegyenek, a két fiú a Craigslisten kezd lányok után vadászni – hol egyebütt? Hirdetést adnak fel, amelyben a kiválasztott párnak ingyenes részvételt ígérnek a Hawaii-szigetek egyikén megrendezendő Stangle családi esküvőn, persze teljes ellátással.

A csábító hirdetésre azonban olyan sokan jelentkeznek, hogy kénytelenek személyes interjúkat szervezni, amelyek során a létező összes lánytípussal találkoznak: kedves, igénytelen, furcsa, bolond és agresszív lányokkal, ikerlányokkal, fiús ikerlányokkal, sőt még lánynak kinéző fiúikrekkel is.

Végül Tatiana és Alice addig hízelegnek nekik, amíg a két fiú választása rájuk nem esik, a lányok pedig nem csak az esküvőn alakítanak nagyot, hanem a fiúk életét is fenekestül felforgatják.

Minden egy Craigslist-hirdetéssel kezdődött…

Bármilyen hihetetlenül hangzik is, ez az eset valóban megtörtént. Olvassanak csak tovább…

KÉT FIÚ ESKÜVőHÖZ CSAJT KERES:

A bátyámmal egy esküvőhöz keresünk randijelöltet. A menyasszony ragaszkodik hozzá, hogy párban menjünk, hátha így nem fogjuk zaklatni a barátnőit. Gondoltuk, ahelyett, hogy elhívnánk egy régi bevált nőismerősünket, aki azonnal azt hinné, hogy valami komolyra vágyunk, inkább vinnénk magunkkal olyan lányokat, akikkel életünkben először találkozunk – lesz, ami lesz alapon. Még mindig olvasod? Biztosan van kérdésed, úgyhogy előre készültünk pár válasszal.

• Kirittyentheted magad.

• Korlátlan mennyiségű étel- és italfogyasztás.

• Különlegesen veszélyes táncstílus (beleegyezési nyilatkozat aláírása szükségeltetik .

• Kaland.

• Rejtély.

• Izgalom. 

• Igaz szerelem.

• Részesedés, amennyiben a vadromantikus élményből filmet készítenének*.

*Ez pedig jó eséllyel meg is valósul (85%), de le szeretnénk szögezni, hogy Ashton Kutcher egyikünket sem játszhatja, maximum mellékszerepet kaphat. 

A valódi Stangle fivérek

Mikor a fent említett hirdetés 2013. február 13-án reggel negyed tízkor felkerült a Craigslistre, Mike és Dave Stangle lepődtek meg leginkább a mérhetetlen mennyiségű jelentkező láttán. „Gondoltuk, a Craigslisten biztos találnánk olyan lányokat, akik ismerik egymást, és szívesen lógnának velünk. Azt hittük, majd nevetünk egy jót az egészen.”

Ezrével jelentkeztek a vállalkozó kedvű csajok, s ennek nyomán a testvérpár az amerikai média figyelmét is magára vonta. A Today Show-ban Matt Lauer, a CNN-nél pedig Anderson Cooper faggatta őket szokatlan csajozási technikájukról. „Végül is ez volt a lényeg – árulja el Mike. – Hirtelen mindenki elhitte rólunk, hogy vagányok vagyunk, és velünk akartak pörögni. Egy hónapig annyi randira mentünk el, amennyire csak tudtunk.”

„Köztük sok duplarandira is” – mondja Dave.

Így kezdődött a két fivér világhírnévre vergődése. ők mindenesetre iszonyúan élvezték a dolgot, és elsősorban arra használták fel, hogy magukat és egymást szórakoztassák vele. Amikor már odáig fajult a dolog, hogy bestsellert kellett írniuk a saját történetükből, úgy döntöttek, hogy a könyvben is folytatják a bulit: felváltva írták a fejezeteket, és jókat röhögtek, amikor egymásét (és a sajátjukat) újra és újra elolvasták. Hogy melyikük találta ki a könyv címét, arról nem szól fáma: Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (miközben ezernyi koktélt is magukba öntenek).

Kategóriák: Kult

Kommentek