Filmajánló karácsonyi filmeken túl

Ha unod a karácsonyi filmeket és azt gondolod, azokon túl is van élet, akkor Neked ajánlom ezt az összeállítást. TOP 8, mert szerintem tök unalmas, hogy mindenki 5-öt vagy 10-et hoz össze.

1.Huszadik századi nők
Adott egy kellemesen lökött anyuka (Annette Bening), aki kiadja a házában lévő szobáit és az ott lakókkal woodstoki hangulatban, kissé kommuna jelleggel él. Némi pironkodás a kamasz fiú arcán, amikor a piros napok szóba kerülnek a vacsora asztalnál, humor, szeretet, a konvencióktól éltérés, de csupa szívből.
 

 
2. Szerelem, pasta, tenger
Egyértelmű, hogy kell egy olasz filmnek szerepelnie a listán, mert olasz film nélkül az élet, mint a zebra csíkok nélkül. Van benne egy jelenet, amit mindig terveztem szakításkor, de itt az olasz temperamentum nem csak tervez, hanem végez is. Szóval az autón végighúzott kulcs nyomától szabadultál meg drága Laci, Zoli, Géza, Jóska, János, ööö, a többiek rendesek voltak vagy nem volt autójuk. Igazi olasz, egymást átordító, tésztamanufaktúrát üzemeltető család, egy coming out-tal a film közepén.
 

 
3. Becstelen brigantik
Tarantino, Brad Pitt, az angolszász és a német ujjakon való számolás differenciája. Most azonnal nézni, vigyázat, arcizomlázveszély!
 

 
4. Adaline csodálatos élete
Ki ne szeretné megállítani az öregedést? Csak egy villámcsapás kell hozzá a film szerint. Van benne egy jó pasi, akarom mondani egy NAGYON JÓ PASI. Szerintem nem kell többet mondanom erről.
 

 
5. Van, aki forrón szereti
Ha nem tetszik a film, akkor csak olvasgasd néhányszor a címét. A nagy hidegben minél több forró, annál jobb.
 

 
6. Vicky, Christina Barcelona
Woody Allen filmjében a csaj a film elején totál káoszban van, nem tudja mit akar. A film végére a sok tapasztalás, jellemfejlődés következtében eljut oda, hogy mit nem akar. Az is valami.
A háttérben andalúz gitár, már látványra is mennyei vörösbor és senki nem tud úgy veszekedni mint Penelopé Cruz, ez fix.
 

 
7. Volver
Egy Olasz-és egy Spanyolhonban játszódó film után egy olyan, ahol szerepet kap a hűtőláda. Tudom, arról beszéltem, hogy minél jobban melegedjünk fel, akkor mégis mit keres itt egy hűtóláda? Igaz. De hol máshol lehetne jobban tárolni egy hullát? És még Anyuka szelleme is előjön. Izgi.
 

 
8. Napos oldal
Ezzel gyorsan egy újabb melegítő faktor, a nap melege! Az egész film egy őrület, senki nem normális, de Jennifer Lawrence és Bradley Cooper óriásit domborít a táncversenyen! Még a falábúak is táncra perdülnek a dalösszeállítás kapcsán. Őrült jó!
 

Kommentek