Filmajánló: Kaliforniai álom

7 Golden Globe-díjat nyert a Kaliforniai álom. Ha eddig nem kerítettetek rá sort, most már mindenképpen irány a mozi!

 

Rekordot döntött a Kaliforniai álom (12) a Golden Globe – díjak történetében. Damien Chazelle lenyűgöző alkotása az első olyan film, amelyet 7 Golden Globe-díjjal jutalmazott a Hollywoodi Kritikusok Szövetsége. - 1975-ben a Száll a kakukk fészkére, majd 1978-ban Éjféli expressz című filmeket díjazták 6 Golden Globe-bal. -   Az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült romantikus filmmindegyik jelölését díjra váltotta a tegnap este megrendezésre került Golden Globe ceremónián:  legjobb film musical vagy vígjáték, a legjobb rendező, a legjobb színésznő musical vagy vígjáték, a legjobb színész musical vagy vígjáték, a legjobb forgatókönyv, a legjobb eredeti filmzene és a legjobb eredeti dal kategóriákban nyert.

 

Ryan Gosling köszönőbeszédjét egy poénnal kezdte, miszerint nem ez volt az első alkalom, hogy Ryan Reynoldsszal keverték össze, aki szintén versenyzett a legjobb színésznek járó kategóriában. Ezután Gosling feleségének, Eva Mendesnek köszönte meg a díjat, aki beteg bátyját ápolta otthon, miközben a színész, elmondása szerint, élete legemlékezetesebb forgatásán vett részt.

Emma Stone a beszédében a díjat többek között Damien Chazelle rendezőnek is megköszönte, akinek elhivatottságát és a film iránti szenvedélyét emelte ki. A Golden Globe-nyertes színésznő a díjat minden olyan színésznek, művésznek ajánlotta, akik Miához, Emma Stone filmbeli karakteréhez hasonlóan, küzdenek az álmaikért. Emma Stone azt is kiemelte, hogy a Kaliforniai álom az álmodozók filmje, akiket a remény és a kreativitás éltet, a két legfontosabb dolog a világon.

 

Az Oscar-jelölt Damien Chazelle régóta dédelgetett álma vált valóra, mikor elkészítette a lenyűgöző képekkel, egyedi dal-, és táncbetétekkel tarkított filmet, amely Los Angeles városa, a mozgókép, és a művészek előtt tiszteleg.  A 7 Golden Globe-nyertes alkotás legközelebb, a február 26-án megrendezésre kerülő 89. Oscar- díjátadón száll versenybe az Amerikai Filmakadémia legrangosabb díjáért. Az Oscar-jelöltek listáját január 24-én hozzák nyilvánosságra.

 

A Kaliforniai álom már a mozikban szinkronnal és felirattal is.

 

A történetről:

 

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.

A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

 

Kategóriák: Kult

Kommentek