Filmajánló: Jumanji – Vár a dzsungel

Négy középiskolás talál egy régi játékkonzolt, melyen olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji.
Kipróbálják, és a játék beszippantja őket – de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Frigó „elveszti teste festő ötven centijét”, cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a félszeg Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan).
 
Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre ott ragadnak a játékban.
 


 
1995-ben az év egyik legnagyobb sikere volt az azóta legendássá vált Jumanji, melynek Robin Williams játszotta a főszerepét. A film sok millió mozinézőt bűvölt el világszerte: köztük volt egy Dwayne Johnson nevű kamasz is, aki sok évvel később, immár világsztárként szállt be a folytatás, a Jumanji – Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle) elkészítésébe. „A Jumanji csupa izgalom volt, kaland és meglepetés – lelkesedik Johnson, az új film egyik főszereplője és executive producere. – A folytatásban ugyanebbe a világba akartuk elrepíteni a nézőt.”
 
Matt Tolmach producer, az eredeti film másik nagy rajongója pontosan érezte, hogy az alapanyagban további lehetőségek rejlenek. Chris McKenna forgatókönyvíróval csavartak egyet a történeten: míg az 1995-ös filmben a dzsungel szabadult rá a játékosokra, a folytatásban a játékosokat szippantja be az őserdő.
 
„A játék az első filmhez képest továbbfejlődött, már nem táblán kell játszani, hanem a számítógép képernyőjén – magyarázza Tolmach. – Egy ilyen konzolos videojáték tökéletes arra, hogy az ember maga mögött hagyja valódi életét, és az legyen, ami csak akar: kalandor, tudós, vagy felfedező.”
 
„Főszereplőink tinik, akik a játékban felnőttek bőrébe bújnak – veszi át a szót Jake Kasdan rendező. – Olyan karakterek személyiségét öltik magukra, akikhez a valóságban semmi közük, és ebből az ütközésből rengeteg mulatságos helyzet adódik, ugyanakkor a hősök önmagukat is jobban megismerik általa."
 
„Régi álmom volt, hogy nagyszabású akcióvígjátékot rendezzek, és most végre kiélhettem magam – folytatja a rendező. – Csodás környezetben, Hawaii őserdejében forgattuk a filmet, és telezsúfoltuk lélegzetelállító akciójelenetekkel, látványeffektusokkal. Magasra emeltük a tétet: a szereplők a történetben az életükért harcolnak. Azt akartuk, hogy a néző érezze, a rengeteg poén ellenére nem babra megy a játék."
 

Kommentek