Filmajánló: Joy

Egy Igazából szerelem és egy Star Wars mellé ugye beleférhet még idén valami más moziélmény is? Abszolút! Főleg ha Jennifer Lawrence a főhős!

 

Az egyre jobban beinduló díj-szezon egyik legtöbbet emlegetett darabja biztosan David O. Russell új filmje, a Joy (Joy, hazai bemutató: 2015. december 31.) lesz. A Napos oldal és az Amerikai botrány után zsinórban ez lehet a rendező harmadik nagy díjhozó filmje, és sok más szempontból is újrázás: hiszen ismét Jennifer Lawrence valamint Bradley Cooper a főszereplő sőt, Robert De Niro is visszatért a csapatba.

De az első vetítések utáni közönségtalálkozókon a rendező azt is elárulta, mi mindenben első számára a film: például még sosem volt női főhőse. És ez még semmi. Ahogy a rendező mondta: Lawrence az első női szereplője, aki nem bolond.

– Nincs is ennél merészebb – nyilatkozta Russell. – Mertünk Jennifer Lawerence-ből normálist csinálni, és megmutatni, hogy milyen különleges dolog a normalitás.

A nézők azt is megtudták, hogy e film kedvéért született meg a színésznő szupersztár első mozis duettje: a férjét játszó Edgar Ramirez-zel énekli el a Something Stupid-ot, bár előtte hosszan veszekedett a rendezővel, hogy megússza.

– Aznap volt valami vírusfertőzésem, utáltam az egészet, féltem, hogy éneklés közben elhányom magam – emlékezett Jennifer Lawrence a közönségtalálkozón. – De végül is, örülök, hogy belementem.

(IC Press)

JOY

Főszereplők: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Virginia Madsen, Isabella Rossellini, Édgar Ramirez Fényképezte: Linus Sandgren. Látvány: Judy Becker

Írta: Annie Mumolo, David O. Russell

Rendezte: David O. Russell

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és – bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre.

És ez ad neki szárnyakat. A szükség és egy álom, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen.

David O. Russell rendező a Napos oldal és az Amerikai botrány körülünnepelt, 5 Oscar-díjra jelölt készítője, régi munkatársaival, Jennifer Lawrence-szel és Bradley Cooper-rel igaz történet alapján készítette izgalmas, különleges új filmjét.

Kategóriák: Kult

Kommentek