Filmajánló: Álom doktor

Stephen King végre megírta kultikus regénye, A ragyogás folytatását, amely még szerinte is „túl félelmetes” lett.
A filmváltozat világsztárokat vet be, és szintén nem takarékoskodik a rémülettel.

Stephen King nem ismer kegyelmet. Félti a műveit és nem udvariaskodik azokkal, akik nem jól bánnak velük. Az egyik leginkább legendássá vált King-megfilmesítés, a Jack Nicholson főszereplésével készült Ragyogás például egyáltalán nem nyerte el a tetszését, és a mester nem fél tőle, hogy mindig újra hangot adjon az elégedetlenségének.
 
De dicsérni is tud. És az Álom doktor (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) megfilmesítése éppen azért nyert különleges jelentőséget számára, mert a Ragyogás folytatása: a filmbeli Jack Nicholson-nak az elhagyott rémhotel folyosóin triciklizgető kisfia egész felnőtt korában viseli a hotelben szerzett sebeket: a kísértetek követik őt – a kisfiú felnőtt korát az új filmben Ewan McGregor játssza.
 
– Nagyon, nagyon alaposan, jó néhányszor végigolvastam az Álom doktor forgatókönyvét – nyilatkozta Stephen King az Álom doktor-ral kapcsolatban. – És mindaz, ami miatt a Ragyogás-t utáltam, itt csodásan van megoldva. A néző borzongani fog, a szék karfáját szorítja majd a sötétben, az biztos – de közben azonosulni tud a történet hősével. Nekem ez is fontos.
 
Nem is meglepő, hogy Stephen King már bejelentette: további filmeket tervez az Álom doktor rendezőjével, Michael Flanagan-nel.
 


Stephen King: ÁLOM DOKTOR


a főszerepben Ewan McGregor és Rebecca Ferguson


a rendezői székben Mike Flanagan


 
A ragyogás nem múlik el. A kisfiú, aki túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a magányos Szépkilátás Hotelben, felnőtt – de viseli az egykori traumák nyomát. Miután nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát, ahol halálukra váló ápoltjai Álom doktornak becézik.
 
Danny Torrance (Ewan McGregor) tudja magáról, hogy különleges erők laknak benne. És ezek akkor támadnak fel, amikor találkozik egy lánnyal, aki az övéhez hasonló képességgel rendelkezik, csak sokkal erősebbel.
 
És a régi szellemek és a régi félelmek visszatérnek. A ragyogás erősebb, mint valaha…
 


A film korhatára: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.
A film szinkronos és OV változatokban lesz látható a mozikban.

Kommentek