Filmajánló: A barátságos óriás

Steven Spielberg legújabb családi filmjében, A barátságos óriás-ban (6) egy különleges, mágikus világ elevenedik meg: az óriások hopfüzsgőt isznak, az embereket emberbaboknak hívják, és ahol egy melegszívű óriás, aki egyébként sokkal kisebb, mint a többi óriás, álmokat fog.

 

Az E.T. – A földönkívüli és a Pán Péter kalandjait feldolgozó Hook után a háromszoros Oscar-díjas Steven Spileberg ismét egy rendkívül látványos és megindító családi filmet készített ezúttal a Charlie és a csokigyár írója, Roald Dahl meseregénye alapján.

 

A főszerepet a Kémek hídja Oscar-díjas színészére, Mark Rylance-ra bízta, míg a bátor lánykát, Sophiet, a 12 éves Ruby Barnhill kelti életre, akit több ezer kislány közül választottak ki. 

 

„Ezt a szeretettel teli, izgalmas történetet meg kellett osztanom a világgal. Az E.T. – A földönkívüli forgatása óta nem éreztem magam egyszerre ennyire izgatottnak és lelkesnek. Azt akartam, hogy minden tökéletes legyen. Már-már feladtam a reményt, hogy megtaláljuk a legalkalmasabb gyerekszínészt, mikor 8 hónapnyi meghallgatás után végre rátaláltunk Rubyra.” – mesélte a neves rendező egy interjúban.

„Mivel apukám színész, a legnagyobb vágyam vált valóra, hogy én is színész lehessek.” – tette hozzá Ruby. „Annyira izgalmas volt, hogy a forgatásokon azzal kezdhettem a napot, hogy ’Hol van Mark és Steven?’ Persze az első nap azt sem tudtam, hogy kire nézzek. De pár óra után már én adtam tanácsokat Stevennek.” – mesélte nevetve a fiatal lányka.

Steven Spielberg még azt is hozzátette az interjú során, hogy szeretné, ha mindenki, gyerekek és felnőttek is egyaránt szabadjára engednék a fantáziájukat miközben ezt a látványos, kalandokkal teli, vidám fantasyt nézik a mozikban. „Meglátják, minden felnőttben feléled a gyermek, ha megnézi Abarátságos óriást. ” 

 

Már nem kell sokáig várnia a hazai mozinézőknek, hiszen hamarosan a fantázia nagy mesterének, Steven Spielbergnek legújabb filmje a magyar mozikba is megérkezik.  A BARÁTSÁGOS ÓRIÁS holnaptól 3D-ben is a mozikban!

 

A HABÓ (Mark Rylance) avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű, és szeret egyedül lenni. Az „igazi” óriások, mint Vértunkoló (Bill Hader) és Húshabzsoló (Jemaine Clement) kétszer olyan nagyok és legalább kétszer olyan rémisztőek, mint ő. Embereket esznek, míg a HABÓ csak „orrborká”-t és „hopfüzsgő”-t.

Egy napon a magányos óriás felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos óriástól, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amelyeket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj.

A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynőt (Penelope Wilton). Csakhogy a királynő és a többi ember nem hisz az óriások létezésében – amíg nem találkoznak a HABÓ-val…

Kategóriák: Kult

Kommentek