Erre vártak a sztárgyerekek: megérkezett az Angry Birds

100 millió dollár, 3D, két és félmilliárd â?? néhány számmal így lehetne összefoglalni a főbb tudnivalókat az Angry Birds â?? A Filmről. A Sony Pictures Magyarországon is bemutatja az animációs produkciót, amelyre játékosok tízmilliói várnak oly sok éve. A budapesti premier előtti díszelőadáson igazi sztárparádé jött össze.

 

Ott volt többek között Németh Kristóf is, aki kisfiával, Lócival érkezett a premierre. „A fiam és az Angry Birds gyakorlatilag egyidősek, együtt nőttek fel. A játékot imádta, így nagyon várta már a pillanatot, hogy a filmet is láthassa. Lócinak nemcsak plüssfigurái vannak, hanem saját csúzlija és ruhája is” – mondta a színművész. Ada az ikrekkel, Bencével és Bálinttal állt sorba a popcornos pultnál. „Bevallom, nálam is enyhe függőséget okoz a játék, mert otthon nemcsak a fiúk nyomkodják a telefont: én is végigmegyek minden pályán. Nem telik el nap a madarak nélkül” – mesélte nevetve Ada.

Győrfi Pál feleségével, valamint Lillával, Alízzal és Ádámmal futott be a premierre. A kettő, négy és hatéves lurkók igazi Angry Birds szakértőnek számítanak. „Odahaza ipari mennyiségben állnak a plüssfigurák, szinte kizárólag ezekkel hajlandóak elaludni. Tényleg rengeteg van belőlük. Az előzetest már rongyosra néztük” – mondta a bejáratnál a mentősök szóvivője. Zsidró Tamás Martin fiával ült be a moziba, Young G és felesége, Adri pedig Napsugárt hozta el „morcos” madarakat nézegetni. „Ez lesz az első közös moziélményünk, hetek óta mondogatjuk neki, hogy eljövünk ide, izgalmas lesz, de csendben kell maradni egy picit. Az Angry Birds nem lesz számára újdonság: az otthoni szőnyegén is a madarak vannak” – nyilatkozta a rapper.

A finn Rovio cég 2009-ben fejlesztette ki a „madárkilövős” játékot, amely mára az első számú mobiltelefonos szenzációvá vált: napi hárommilliárd ember pusztítja a dühös szárnyasokkal a gonosz disznókat. A rajongók azt hitték, hogy jóval korábban eljön ez a pillanat, ám 2016 májusáig kellett várniuk arra, hogy a kedvenceiket a filmvásznon is láthassák. Most végre kiderül, hogy az egykor oly békés Madár-szigeten mitől lettek dühösek a madarak és hogyan kerültek a képbe a zöld malacok, akik aztán frontális támadást indítottak minden ellen, aminek szárnya van. A sztori a három fura jóbarát, Piros, Chuck és Bomba szemszögén keresztül mutatja be a marakodásuk történetét. A produkció rekord összegből, 100 millió dollárból készült.

Míg Clay Kaytis és Fergall Reilly rendezőknek ez lesz a filmes debütálásuk, a karaktereknek olyan híres színészek és zenészek kölcsönzik a hangjukat, mint a Trónok Harcából ismert Peter Dinklage, a komikus Bill Hader, Sean Penn, Jason Sudeikis, vagy a countryénekes Blake Shelton és az elektronikus zenész Charlie XCX - akik egyébként Demi Lovato mellett a film zenéjéért is felelősek. A magyar szinkront többek között Erdei Zsolt világbajnok bokszoló, és Szirmai Gergely, a hazai Youtuber-szcéna egyik legismertebb alakja szolgáltatják. Mindkettőjük számára ez életük első szinkronszerepe.  

Az Angry Birds-öt Magyarországon a Sony Pictures mutatja be, amely cég Magyarországon a VIASAT3, VIASAT6 és az AXN televíziós csatornákat is üzemelteti. 

Kategóriák: Kult

Kommentek