Csak egy Dal


Ha nem követed A Dal versenyt, nem szimpatizálsz a az egész szellemiségével, és ha teheted, abszolút nem foglalkozol vele, akkor görgess tovább. Nem kötelező nézni, nem kötelező foglalkozni vele. Én nem vagyok jobb attól, hogy követem, te nem vagy rosszabb attól, hogy nem.
Múlt szombaton kifutottak az elődöntők, és ma már csak a döntő vár a versenyzőkre. A legerősebb botrány idén a plágium köré épült. Petruska dalát ki is zárták a versenyből, de nem ő az egyetlen, akinek a háta mögött sugdolózni kezdtek.

Delhusa Gjon szerint például Pápai Joci dala tőle ihletődött. Hiszen ő előbb írt apának dalt, és anya helyett apának írni oly egyedi dolog, hogy másnak biztos nem is juthatott volna eszébe. WTF??

No ezek azok a hírek, amikről szerintem tudomást sem kéne vennünk...


De Joci körül már megszokhattuk a felfordulást, és sokkal érdekesebbnek tartom azt a kérdéskört, hogy vajon idén elindul-e a negatívhullám, amit nagyjából biztosra jósolok, ha Ő nyeri meg a versenyt.
Pápai Joci mezítláb, táncosnők nélkül, fura, fekete hacukában ült le a színpad szélére, és kezdett bele idén is. Ő csak úgy énekel. Ahogy szeret, akar, tud, és közben eszeveszett sok érzékeny témába kénytelen beleállni.


Attól függetlenül, hogy én mennyire szeretem ezt a dalt gondolom, hogy a legtöbb üzenetet hordozza, és a legtöbb kérdést veti föl, amiről addig, amíg ilyen rettentően ostoba emberek vannak közöttünk egyfolytában beszélni kell!Mert ha emlékeztek még arra, hogy mik mentek, amikor ez a fiú egyszer már kijutott Európába, ti is sejthetitek, hogy ha újra kijut, elpattan majd sok polgár agya rendesen.

Kivédhetetlen, hogy ez történjen, mert még mindig fürtökben lógnak a rasszisták minden fáról, mert még mindig az a legkényelmesebb, ha az ember az összes magyaros témától elhatárolódik a jelenlegi válságos időkben.


"Engem nem érdekel, én már itt se volnék, ha el tudnék menni. Minek is ez az egész, kik is ezek? Nem is érdekel, de azért szar az összes..."

És folytathatnám még a mások szívéből lopott fiktív idézeteket, de úgyis ugyanazok a hülyeségek merülnének fel, csak maximum pepitában.


Inkább legyen itt egy kérdezz-felelek. Felteszem a kérdést is sokak helyett, de írok hozzá választ is azonnal.
-Nyerhet egy olyan előadó, aki nyert már máskor is?-Az nyer, aki a legjobb. Ha ő a legjobb, ő nyer és ő megy.
-Miért nem magyar megy?-...Ő MAGYAR!
-Nem jó az, ha ilyen szomorú a dalunk, nem?-Néha jobb ha szomorú, mint ha boldog, de kevés.
-Nem teccik!-Nem baj. Nem tetszhet mindenkinek minden.
-Én csak akkor drukkolok a dalunknak Tel-Avivban, ha az megy aki nekem tetszik!-Annak drukkolj, aki majd képviseli Magyarországot, mert téged is képvisel!


Hogy merül fel bárkiben, hogy a saját országa által kiküldött versenyzőt szúrja, szidja, mocskolja?Tényleg vannak emberek, akik mániákusan próbálják még egy dalon is a frusztrációjukat levezetni? Akár egy olyan dalon is, amit egy fiú írt az apjának?

Ha annyira nem bírod a feszkót, engedd el!

Vagy ha még egy kis eszed is van, akkor engedd meg magadnak, hogy mindenféle hiszti és hasztalan elégedetlenkedés helyett inkább támogass valami magyar dolgot. Csak mert magyar. Tudod, mint te!Ennyi. ENNYI.


Ha Joci megy, akkor legyünk mellette, ha más megy, akkor meg azzal!

Miért nem fér ez bele? Nézve vagy nézetlenül.

Ha semmi másért nem, hát azért ne kezdjetek el hangosan visítani, hogy ne lássák, ne olvasság a szomszédaink. Hogy ne írja meg a külföldi sajtó, hogy: A szerencsétlen magyarok osztják ki leghangosabban a saját versenyzőjüket. Ezek ilyenek? Ezek mindegy mi van, utálnak valamit? Meg elsősorban egymást.


Légyszi ne!

Szóltam előre!

Szavazzatok Jocira!Kommentek