Az OTTHON a budapestiek kedvenc szava

Otthon, szabadság, lehetőségâ?¦ ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó közvéleménykutatásban.

 

A Neked mit jelent Budapest? címmel indított felmérés során egy külön erre a célra létrehozott szógyűjtő felület segítségével bárki beküldhette a saját szavát Budapestről. A kampány ideje alatt, a lakosság aktív részvételének köszönhetően több ezer szó beküldésével formálódott ki az itt élők meglehetősen pozitív véleménye a fővárosról. A legnépszerűbb szavakból december közepén nyitotta meg kapuit a Neked mit jelent Budapest? - kiállítás a Budapest Projekt Galériában, ahol szó szerint életre kelnek a lakosság által beküldött szavak, kifejezések.

Az itt lakók véleménye kulcsfontosságú a városarculat formálása szempontjából, ezért a városvezetés most először vonta be aktívan az itt élőket, és ezt használtuk a Neked mit jelent Budapest? kampány alapeszközeként. Budapestnek fontos a lakosság visszajelzése, miként az is, hogy aktív, tevőleges részesei legyenek a város életének. Bízom benne, hogy sok hasonló kezdeményezéshez lesz még szerencsénk a jövőben, nem csak fővárosi cégek szervezésében. Számomra külön öröm, hogy a legnépszerűbb szavak, melyek a kiállítás alapját is jelentik, egyrészt pozitív tartalmúak, azaz a Budapestiek szeretik a városukat, magukénak érzik azt, másrészt nagyon erős szavak. - fogalmazott a kiállítás megnyitóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra Főpolgármester-helyettes.

A különleges, három szinten megvalósult kiállítás a VR (virutal reality- virtuális valóság) eszköztárával, egyedi interakciókkal és installációkkal mutatja meg a fővárosi lakosok által adott választ arra a kérdésre, hogy mit jelent nekik, mit jelent nekünk Budapest. A legnépszerűbb szavakat kézzelfogható és virtuális módon egyaránt megtekinthetik a látogatók a tárlat során, valamint saját kezűleg készíthetik el egyedi, kedvenc szavukkal ellátott NUBU vászontáskájukat, amelyet egyfajta ereklyeként és ajándékként mindenki haza is vihet. A Neked mit jelent Budapest? - kampány 2017. januárjában különböző tematikus beszélgetésekkel és eseményekkel folytatódik és zárul a Budapest Projekt Galériában.

A 100 leggyakrabban beküldött szó:

Otthon, szabadság, lehetőség, élet, pezsgés, Szerelem, MINDEN, Életem, honvágy, csoda, ezerarcú, Haza, Lüktetés, nyüzsgés, Szülővárosom, Büszkeség, fények, Otthonom, sokszínű, álom, Élmény, gyönyörű, Izgalmas, Magyarország, Életrevaló, élettér, élő, élőhely, Élőváros, Elvarázsoló, Emocionális, ENYÉM-ÉS-FIAMÉ, érzés, Esély, Mozgalmas, szépség, változás, “A”, Boldogság, búvóhely, Család, csoda, eklektikus, életérzés, élet, élhető, Élmények, Elvarázsol, forgatag, Hidak, inspiráció, Itthon, izgalom, Kaland, Kincs, köldökzsinór, kultúra, Legszebb, lehetőségek, lüktető, Mesés, Miénk, MINDENSÉG, pezsgő, Séta, Szeretem, Színes, Változatosság, varázslat, végtelen, Ambivalens, ámulat, Andalgás, ANYA, átölel, bámulatos, barátság, bármi, Befogadás, lakóhelyem, mindenkié, biztonság, Csillogás, Csodák, csodálatos, Csodás, Delfin, dezsavű, díszlet, dohányszemcsék, EGY, egyetem, éjjel, Él, ÉLETEMET, életkedv, esszencia, expresszivitás, fejlődő, feloldódás

www.enbudapestem.hu

Kategóriák: Kult

Kommentek