Az igazi – ahogy bennünk él… – Rekord számú pályamunkával zárult a FREYWILLE irodalmi játéka

Június 6-án délután ismét megtelt a FREYWILLE Andrássy úti üzlete irodalommal – a Márai Sándor tiszteletére meghirdetett, Az igazi című pályázatunk díjátadó ünnepségén.

Elmondhatatlan öröm, hogy lassan 4 éve megalapított és más-más témával jelentkező felhívásra legutóbb több pályamunka érkezett, mint valaha. A 212 írás bizonyította: fontos nekünk az irodalom és egy-egy téma megmozgat bennünket. Az igazi léte, szerepe - szerelem, várakozás, vágyakozás, felismerés, csalódás, remény - mindannyiunk életében főszereplő. Talán ennek köszönhető, hogy ennyi bátor, őszinte, sokszor szívbemarkoló verset, novellát kaptunk. A beküldött szövegek válogatása során rádöbbentünk, nem egy munkát szeretnénk díjazni, hanem kilenc történetet, kilenc szerzőt - velük találkoztunk az ünnepségen, ahol családias körben meg is hallgattunk részleteket a versekből, novellákból – amiknek nagy része a nem megtalált és sokszor az elveszített igaziról szólt.
A világon, hogy az emberek jobban figyeljenek és bízzanak egymásban – nem tudunk változtatni, de hiszünk abban, hogy talán az irodalommal ez mégis lehetséges!

A nyertes Papp Csilla lett, az ő novelláját fogadjátok szeretettel, és az elkövetkező napokban a fennmaradó nyolc szöveget is megmutatjuk Nektek! 


További díjazottak: Lupsán Lili, Kárpát Ágnes, Rédl Andrea, Gutai Lilla, Molnár Jutka, Párkányi Kornélia, Kárándi Júlia, Földesi Ágnes Villő.
 
Papp Csilla: Az igazi?
 
"...Az utazás előtti napon megint elszakadt a cérna, siettem haza, pakolni, hajat mosni, egyensúlyozok a pizza szeletekkel, együtt vacsorázunk, végre, tizenegy nap után ma este otthon lesz, alig várom, ajtót nyit, és a szeme, a szeme, megint olyan, hallom a hangom, teli torokból üvöltök, gyűlöllek, mit teszel magaddal, belemarok, karmolom ahol érem, a vérétől piros már a könyököm is, a tehetetlenség és a kétségbeesés hangja ez a fülsértő sikoly, a kanapéra esek."
 

A teljes írást ide kattintva olvashatjátok el:


http://www.blans.hu/cikkek/a-vilag/kult/papp-csilla-az-igazi 

Kommentek