A legjobb horrorfilmek esős estékre

Kint leszakadt az ég és nem úgy tűnik, mintha hamarosan elállna. Mit csinálj egy ilyen borús, őszi estén? Elő a popcornnal és a legütősebb parafilmekkel!

 

Elkerülhetetlenül is beköszöntött az ősz, lásd: odakint lehűlt, esik az eső és barna falevelek hullnak szerteszét. Miután kiélvezhettük a hosszas és kegyes indián nyarat, itt az idő aklimatizálódni a valós évszakhoz. Íme, egy jó kis program, ami garantáltan izgalommal tölt majd el, a rossz idő pedig csak növeli az adrenalint: hívd át egy-két barátod, vagy kuckózz be a kanapén a pároddal, vegyetek elő valami nassolni valót és egy üveg bort, majd pedig nézzétek meg az alábbi filmeket, de legalább egyet. Na? Máris nem olyan uncsik a borús napok, igaz? Gótika Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült. A francia Mathieu Kassovitz rendezésében felbukkan még Penelopé Crúz és Robert Downey Jr. is, így nem csak a borzongást, de a színészi játékot is imádni fogod! Megszólít az éjszaka Egy nyugat-virginiai kisvárosban éjszakánként szárnyas teremtmények jelennek meg a házak között. John Klein (Richard Gere), a feleségét gyászoló újságíró a helyszínre utazik, ahol megdöbbenve tapasztalja, hogy a teremtmények épp olyanok, mint azok a fura lények, akiket Klein haldokló felesége rajzolgatott. A környékbeliek azt állítják, hogy ők jól ismerik a férfit. A tér átalakul, Klein váratlanul egy idegen kisvárosban találja magát, melynek folyója fölött különös fény ragyog, lakói pedig ugyanazt álmodják: éjszakánként egy közeledő szárnyas lényt látnak maguk előtt. A film angol címe "The Mothman Prophecies", vagyis "A molyember próféciái" cím tökéletesen utal azokra a hátborzongató eseményekre, amiket egyhamar te sem felejtesz majd el. Az izgalmat pedig csak fokozza, hogy bizony az alkotás igaz történeteket alapszik. Húúú!!

Szitakötő Dr. Joe Darrow (Kevin Costner) képtelen elfelejteni a feleségét. Emily (Susanna Thompson) önkéntes vöröskeresztesként dolgozott Venezuelában, amikor baleset érte és meghalt. Hiába múlnak az évek, a férfi gyásza nem enyhül: sőt, mostanában egyre többször jut eszébe az asszony. Egyre több jel emlékezteti rá, és ezek a jelek egyre különösebbek. Joe Darrow nyomozni kezd, és eljut egy klinikára, ahol a halálból visszatért gyermekek különös látomásokról számolnak be. Ez azonban csak a kezdet. Megszállott kutatása során mind különösebb, félelmetesebb, és kevésbé evilági dolgokkal találja szemben magát. Inkább thriller, semmint horror, de tuti, hogy egy-egy jelenetnél a szemed elé kapod majd a kezed! A végkifejlet pedig kifejezetten kedves! Temetetlen múlt Egy magányos asszony (Michelle Pfeiffer) bolyong megüresedett otthonában. Egy alkalommal Claire furcsa hangokat hall a szomszédból és unalmában leselkedni kezd a kerítés túloldalán élő házaspár után. Egyre jobban hatalmába keríti az a gyanú, hogy a szomszéd megölte és a közeli tóba dobta feleségét. Ám a hangok egy idő után már az otthonában követik az asszonyt. Az aggódó férj attól tart, hogy feleségét két évvel ezelőtti autóbalesete gyötri, ezért pszichológushoz küldi Claire-t. A pszichológus pedig azt tanácsolja, hogy ha úgy tűnik, a kísértet mondani akar valamit, az asszony hallgassa meg, mit akar. A szikár öreg róka Ford és a még mindig gyönyörű Pfeiffer, tökéletes páros a filmben, a kísértetek pedig mindig tuti befutók, ha horroról van szó! Z világháború Egy átlagos nap Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa a terjedését. Az összes felsorolt film közül a legfrissebb és bár meglepő Pittet egy ilyen izgalmas thrillerben látni, a minőség nem hazudtolta meg a színészt. Ráadásul a filmzenét a MUSE készítette, így a felpörgető hangulat is garantált! K.R. 

Kategóriák: Kult

Kommentek