Wessely Dorottya, a ritka kövek mágusa

A Budai Rajziskola ötvös-fémműves szakán, éppen hét éve végzett tervező saját márkája megteremtése előtt ötvösmesternél tanulta a szakma csínját-bínját. A minden részletre kiterjedő, és alapos munkával létrehozott, időtálló és kifinomult alkotások révén immár külföldön is ismerik a nevét.

Wessely Dorottya ékszertervező karakteres darabokat álmodott meg és öntött elegáns és egyedi formákba, Wessely márkanéven. Szenvedélye az ékszertervezés iránt a különböző természetes felületek játékából, illetve a szabad kézzel való formázás élvezetéből ered. - Leghőbb vágyam az volt, hogy maga a munka tegye nagyszerűvé és értékessé az ékszereimet, hogy ikonikusak és stílusosak legyenek. 
 
A műhelyben töltött gyakorlati évek alatt Dorka igyekezett minél több technikát elsajátítani, hogy ha kigondol valamit, ne akadjon el egy-egy folyamat miatt. Éppen két éve kezdett dolgozni a saját ékszerein, amelyek réz alapon platina és arany bevonattal készülnek. A gyakran absztrakt, arany- és ezüstből készült ékszer megrendeléseknek is igyekszik eleget tenni. - Rájöttem, hogy mindig van mit tanulnom. Folyamatosan fejlesztem magam, szeretek különböző anyagokkal kísérletezni. Az új kollekciómhoz most éppen a gránittal és a márvánnyal, ami ismét egy új kihívás számomra. Fotóművész édesapja, akire gyerekkora óta mindenben számíthat, inspirálja és szárnyakat ad neki. Az ékszerek fotóit is egyedinek, ütősnek álmodta meg. Ezekhez Dorka egy barátnője állt modellt, akit kőkemény munkával festett tetőtől talpig feketére. Külön boldogság számára az is, hogy a párja kezdettől hisz benne és erősíti az önbizalmát. 
 
„Kollekcióimat karakteres feltűnő darabok alkotják, mégis eleganciával és kifinomultsággal párosulnak, örökre szólnak”
 
Mindezek mellett a divat, a stílus és az egyediség a meghatározó Wessely Dorottya munkáiban. Fontos szempont, hogy ékszerei hordhatók legyenek, öltöztessék viselőjüket, akik ezáltal különlegesnek és stílusosnak érezhetik magukat. - Kollekcióimat karakteres feltűnő darabok alkotják, mégis eleganciával és kifinomultsággal párosulnak, örökre szólnak. - Minden ékszeremhez ásványokat használok, a legnagyobb szerelem számomra a Pyrite; mint ahogy ez alkotja Pyrite és Pyrite pure elnevezésű kollekcióim lelkét is. Nagyon ritka fajta kövek, jelenleg épp több hónapig kellett várnom, mire sikerült beszereznem egy kisebb mennyiséget Spanyolországból. Először féltem tőle, hogy fog működni gyűrűbe foglalva.
 
Instagramon és Facebookon tette meg az első lépéseket a hírnév felé, s közben építgette a kapcsolatait. Egy kisebb kiállítás jelentette az ugródeszkát, majd egy MOM Parkban rendezett Pop Up eseményre kapott meghívást, ami fantasztikus sikert hozott! Nem számított ekkora érdeklődésre, rengeteg vásárlója lett. - Itt ismerkedtem meg Orosz Barbarával, aki épp arra sétált és olyannyira megtetszettek neki a munkáim, hogy meghívott a műsorába is. Amire ugyancsak büszke vagyok, hogy a Femcafe.hu jelöltje lehettem idén a Leginspirálóbb divattervező kategóriában, Vágó Réka és Benes Anita mellett. Nagyon boldog voltam, s annak ellenére, hogy nem én nyertem, minden percét élveztem, hiszen nem mindennapi megtiszteltetés ilyen elismert tervezők szerepelni egy kategóriában – árulja el Dorka. Külföldön is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a munkái iránt, hamarosan egy, a világ összes tájáról válogatott ékszer designerek munkáit egybegyűjtő ausztrál webshopon keresztül is megvásárolhatók lesznek az ékszerei. Megkeresték már a Vanity Fair magazintól, valamint meghívták a Milánói Ékszerkiállításra is. Ugyancsak nagy boldogság számára, hogy a New Yorkban található Dreams on Air designer üzlet is szeretné, ha az ékszerei náluk is elérhetőek lennének.
 
Bővebb információ:
Showroom: 1052 Budapest, Galamb utca 9.
Mobil: + 36 30 973 71 67
Mail: info@wesselyart.com
Web: www.wesselyart.com
 

Kommentek