Világszintű mozgalom a H&M-mel: Globális Újrahasznosítási Hét, Szabadulószoba, videoklip-premier és ruhagyűjtő akció

Tegnap kezdődött a H&M világszintű környezetvédelmi mozgalma, a Globális Öjrahasznosítási Hét, melyhez nem kisebb híresség, mint az előadóművész M.I.A. is csatlakozott egy kifejezetten erre az alkalomra írt dallal és a dalhoz készült videoklippel. Budapesten pedig a hét második felétől egy nem mindennapi szabadulós játékra hívja az embereket a H&M az Erzsébet térre.
  Az Újrahasznosítási Hét elsődleges célja, hogy környezettudatosságra ösztönözze az embereket a ruhavásárlás során is. Az 1 hétig tartó esemény alatt a H&M célja, hogy 1000 tonna ruhát gyűjtsön össze a vásárlóktól a több mint 3600 üzletében. A mozgalom része a H&M célkitűzésének, hogy újraindítsa a divat élettartamának körét és újrahasznosítsa a már nem használt textileket. A tudatosság növelése érdekében a világsztár M.I.A. egy új videoklipet is készített, hogy rávilágítson a szeméttelepekre kerülő ruhák környezetre gyakorolt káros hatására.   Budapesten ráadásul a H&M egy különleges játékkal is készül az Újrahasznosítási Hétre: április 21. és 24. között az Erzsébet téren a H&M Szabadulószobában próbálhatják ki rátermettségüket és környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat a játékos kedvűek. A négy napon át nyitva tartó Szabadulószobában a tudatos divattal kapcsolatos feladatok segítenek a 2-6 fős csapatoknak a szabadulásban. Az Újrahasznosítási Hét alatt a H&M üzletekbe vagy a Szabadulószobába bevitt megunt ruhákért ráadásul dupla kedvezményes kupon jár!  

A Szabadulószobával kapcsolatos bővebb információk a játék Facebook oldalán találhatóak.

https://www.facebook.com

A H&M-nél a ruhagyűjtési mozgalom egyszerű alapokon nyugszik, mégis nagyon fontos szerepet tölt be. 2013 óta adhatják le a vásárlók a feleslegessé vált textileket – márkától és állapottól függetlenül – bármelyik H&M üzletbe. Így kevesebb textil kerül a szeméttelepekre, ráadásul a ruhák leadásával a vásárlók még kedvezményre jogosító utalványt is kapnak a H&M-es vásárlásukhoz. A ruhagyűjtési mozgalom 2013-as indulása óta a H&M már több mint 25 000 tonna ruhát gyűjtött össze, két évvel ezelőtt pedig bemutatták az első olyan termékeket, amelyek már újrahasznosított textilrostokból készültek. Ez egy nagyon fontos lépcsőfoka a fenntarthatóbb divatért folyó erőfeszítéseknek.  

  Azért, hogy még emlékezetesebb legyen az első Globális Újrahasznosítási Hét, a H&M azt a célt tűzte ki magának, hogy minden eddiginél több textilt gyűjt be a ruhagyűjtési mozgalom elindulása óta. M.I.A. videoklipje mellett bloggerek, és a videóban szereplők is kisfilmeket forgatnak le, melyekben bemutatják a régi, már nem használt ruhadarabjaikat, amelyeket újrahasznosítás céljából leadnak a H&M üzletekben az Újrahasznosítási Hét alatt – ez az ellenkezője lesz azoknak a videóknak, ahol az új szerzeményeiket mutatják be a készítők. Mindenkit szeretettel várunk, hogy leforgassa a saját klipjét a #HMrehaul címkét használva, majd leadja a bemutatott termékeket a H&M üzletekben, így részesévé válva a globális divatmozgalomnak, melynek célja hogy a ruhagyűjtés természetes része legyen a divattal kapcsolatos életünknek.   A divatkör újraindítása kulcsfontosságú tényező a H&M fenntarthatóságért folytatott intézkedéseinek. Az a cél, hogy újrainduljon a ruhák élettartamának köre, így a feleslegessé vált textileket újra fel lehet használni, akár új termékek textilrostjaként. A hosszú távú cél az, hogy ne kerüljenek a ruhák szeméttelepekre, és hogy csökkentsük a természetes erőforrások felhasználását a ruhagyártás során. Csupán egy póló újrahasznosításával 2100 liter vizet tudunk megspórolni – képzelje el mindenki, hogy vajon milyen hatással bír az, ha 1000 tonna ruhát tudunk összegyűjteni az Újrahasznosítási Hét alatt. Szívesen várunk minden textilt – régi zoknikat, régi törölközőket, lyukas ruhákat – semmi sem túl kopott, szakadt, vagy elhasznált egy második élethez.     A www.hm.com/garmentcollecting oldalon még több információ található a ruhagyűjtéssel és a tudatos divattal kapcsolatban. A H&M Szabadulószoba installációt a Pániq Szoba partnere, a Pániq Instant készítette és üzemelteti. www.paniqinstant.hu  

Kommentek