Újabb filmkedvenc a divat szerelmeseinek: The First Monday in May

A Szeptemberi kiadás rajongóit újabb filmmel örvendeztette meg Anna Wintour és csapata. Az első hétfő májusban címmel, dokumentum filmet készített a neves divatesemény, a 2015-ös, Kína: Nagyítón keresztül címmel fémjelzett Met Gála előkészületeiről.
 

A divatvilág Super Bowl-jaként emlegetett Met Gálák egyik legkülönlegesebbike ez, amelynek feladata, hogy minden évben egyetlen estére összehozza a divat, a politika és a művészetek neves képviselőit.

A filmkészítő Andrew Rossi izgalmas betekintést nyújt számunkra a gála előkészületeibe, a tervezéstől az apró részleteken át a kiállítás megszervezéséig, s mi figyelemmel kísérhetjük ahogy a legnagyobbak megvitatják és meghozzák súlyos döntéseiket az esztétikum, szépség, és kulturális értékek kérdéseiben.

A csapat egyik fele Kínával együttműködésben szervezi és promótálja az eseményt, míg Anna Wintour csapata a hírességek és azok ültetési rendjének mikéntjéről dönt. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a rendezvény szervezése közben a Vogue irodája áthelyezi székházát a One World Trade-be, szóval a feszültség és a nyomás folyamatosan nő.

Kivételes dokumentum filmmel van dolga a nézőnek, mert a film érdekes, tanító jellegű, izgalmas, és kreatív. Az események csúcspontjaként pedig ahogy várjuk, megcsodálhatjuk a hírességek külön erre az eseményre készített ruháit. A filmet azonban a fent említett izgalmas részletek ellenére nem kifejezetten a könnyű műfaj kedvelőinek ajánlják, sokkal inkább a nyitott szellemű divat és művészetrajongóknak.

Nos, mit is mondhatnánk, mi biztosan megnézzük a filmet, részünkről csupán egyetlen kérdés maradt: mikor mutatják be nálunk is?

Agatha Seymour – Illés Gabriella

Kommentek