Prieston – Az igaz szerelem függőség

Az igaz szerelem nyomában jár a Prieston új, 2016 őszi-téli kollekciója. A tervezőt, Nagy Noémit megihlette a szerelem okozta bódulat, a lila köd, erre utal a kollekció neve: Heroin.

Részletek

 

A kollekció, amelynek egyes darabjai akár esküvői ruhaként is viselhetők, ismét magán viseli a jellegzetes Prieston jegyeket. A többségében alkalmi darabokból álló kollekciónál a tervező ezúttal is saját tervezésű printekkel, és az általa nagy szeretettel alkalmazott Swarovski kristályokkal dolgozott, de visszatérnek a ruhákra a korábban már nagy sikerrel használt plasztikus 3D virágok is.

- A kollekció neve alapvetően a szerelemre utal – arról szól, hogy a szerelem is komoly függőséget okoz, akárcsak a drogok. Ráadásként a kollekció egyik fő színe a lila, amelyet a bódult szerelmi állapotban eluralkodó lila köd inspirált – árulta el a Prieston márka tervezője és egyben tulajdonosa, Nagy Noémi. – Ezeket a darabokat ajánljuk esküvőkre is, de nem kizárólag a menyasszonyok számára készültek, leginkább alkalmi stílusúak.

A ruhákat könnyed, kicsit játékos, kicsit „neveletlen hercegnős” formáik, szabásvonalaik teszik jól felismerhetővé.

Színek és anyagok

A kollekció fő színe a lila, ezen túl a ruhákon hangsúlyosan megjelenik a púderszín, a törtfehér és a fekete is. Az anyagok nagy része ismét saját tervezésű print, kifejezetten ehhez az sorozathoz készített virágnyomatokkal.

A márkáról:

A Priestont Nagy Noémi alapította. A tervező első kollekcióját 2013 tavaszán mutatta be, azóta nem csak Magyarország, de a világ legjelentősebb kifutóin is megcsillantotta tehetségét. 2013 és 2014 őszén az MQ Vienna Fashion weeken, 2014 év végén Londonban, 2015 elején pedig a New York Fashion Weeken kapott lehetőséget.

A Prieston üzenete

A Prieston SS/2016-os kollekciójának egyik legfontosabb üzenete és a tervező, Nagy Noémi hitvallása: My body, my rules.

„Nőként hiszek abban, hogy senki más nem mondhatja meg nekünk, hogyan érezzük jól magunkat a bőrünkben, csakis mi. Hiszek abban, hogy megfelelnünk elsősorban önmagunknak kell, a lényeg, hogy mi elégedettek legyünk magunkkal, hiszen bármilyen is a testünk, gyönyörűek vagyunk. Dobjuk hát sutba a megfelelési kényszert, és legyünk boldogok azzal, amink van! Ennek a gondolatnak a jegyében született meg tavaly ősszel a My body, my rules szlogen, és reméljük, egy kicsit segíthetünk abban, hogy egyre többen érezzék magukat jól a bőrükben.” – mesélt küldetéséről Nagy Noémi, aki elárulta, a My body, my rules nem ért véget egy kollekcióval, folytatódik, és reméli, hatására több nő meri majd felvállalni önmagát.

Kommentek