New York Fashion Week

A divatvilág nagyjai ismét összegyűltek, hogy bemutassák és szemügyre vegyék a 2016-os év tavaszi- nyári kollekcióit.

 

 

A divat mindig előre néz, folyton keres, új elképzelések után kutat – tudjuk jól mindannyian, s úgy tűnik észbe véste a gondolatot a New York-i divathét egyik legemlékezetesebb szereplője, Alexander Wang is, aki olyasmivel jött ki, amivel talán egy kicsit mindenki elé rohant.

A Balenciaga divatháztól nemrég menesztett tervező úgy döntött, hogy ideje nagyobb tömegeket magához csábítania, és úgy tűnik elképzelése célba talált. Modelljei egytől egyig a szabadságról szólnak, és a modern világban élő, folyton változó trendek elé mutatnak. A 21. század mindennapjaira tervezett ruhái teljesen elhagyták a high-fashion világát és a street style meghódítására törekszenek. Élj a mának, élvezd a pillanatot! – mondja Wang, mikor a kollekcióról beszél, s felszabadultságából azt láthatjuk, ő maga is ennek megfelelően él.

New York másik különlegessége Givenchy fashion show-ja volt.

Riccardo Tisci ugyanis ismét olyan show-t szervezett, amely elemeiben és összhatásában is ámulatba ejtette a közönséget. Különböző kultúrák és vallások világából összeválogatott zenékkel, illetve újrahasznosított anyagokból és régi Tisci show-k kellékeiből válogatott díszletekkel varázsolt világot a divatshow számára.

A teljes kollekciót a csipke és a selyem használatára alapozta, mintegy visszahelyezve a divatba ezeket a gyönyörű, alkalmi anyagokat, a hatást pedig csipkéből készített maszkokkal fokozta!

A selymet a férfikollekcióban is merészen használta, például a rövidnadrágos öltönyök nem mindennapi koncepciójaként.

Ezekkel az izgalmas kollekciókkal indított az idei őszi divathét New York-ban, izgatottan várjuk, mi következik Európában!

Agatha Seymour – Illés Gabriella

Kommentek