Müskinn – POWDER POWER: Fenntartható, limitált kiadású kollekció

Harmónia, kiegyensúlyozottság és természetes erő. Ezeket jelképezi a tigris. – és ezeket az értékeket szeretnénk továbbadni és hangsúlyozni termékeinkkel is. A már jól ismert TIGER kollekcióinkat idén nyáron kicsit kibővítettük és új színekbe öltöztettük.


A POWDER POWER névre keresztelt nyári mini-kollekciónkban az alapdarabok megszokott, harsány piros színe most púderrózsaszínnel egészül ki. Ezen koncepció mentén készítettük el kedvenc hátizsák-fazonjaink, a BENGÁL és a JAVA púderszínű változatait, amiket csak limitált számban tudtok megvásárolni. A kollekció központi figurája még mindig az erőt sugárzó tigris szimbólum, ami a klasszikus vászontáskán kívül most unisex pólókon és pulcsikon is feltűnik.


A kollekció táskáinak nagy része a fenntarthatóság jegyében 90%-ban Magyarországon gyártott, természetes anyagokból készülnek, mint a lenvászon és a pamut-juta keverék. Ezeken kívül újrahasznosított alapanyagokat (átlátszó PVC) is használunk, a környezetvédelmet szem előtt tartva.


A kollekcióba tartozó ruhadarabok, a pólók és pulóverek, puha biopamutból készülnek, megújuló energiaforrássokat felhasználva. A mintájukat kézzel szitáztuk, vízbázisú festékkel, melyeknek előállítása és használata környezetkímélőbb a hagyományos festékanyagokénál.


A TIGER alapkollekció népszerű átlátszó termékei is környezetbarátok: újrahasznosított PVC-ből készülnek. Ezen felül különlegesség még, hogy saját tervezésű fémkiegészítőket alkalmazunk, melyek formai inspirációját a „tigris” kínai írásjeléből merítettük.

Több infó itt:
www.muskinn.com
Hotók: Szalay Krisztina
Set design: Ivanyiv Krisztina
Modelleink: Szegváry Eszter & Zénó
Külön köszönet: Ferencz Borbála
 
m ü s k i n n -ről​:
A müskinn egy alkotói műhely, aminek részeként kiegészítőket tervezünk és gyártunk bőrből, vászonból és más kísérleti, újrahasznosított anyagokból. Párhuzamosan alakítunk ki egy alap- és egy konceptuális kollekciót. Alapkollekciónk darabjai a mindennapi élet valamennyi szituációjára megoldást nyújtanak. Természetes, és többnyire Magyarországon gyártott alapanyagokból készülnek.A konceptuális kollekcióinkat kollaborációkra építjük fel. Minket inspiráló alkotókkal, gondolkodókkal alakítunk ki együttműködést, ami során egymás módszereit és gondolkodásmódját szintetizáljuk.


Kommentek